Çok konulan isim olmuştu

TOKAT Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Beytüşşebap eski Kaymakamı, Elazığ Valiliği Hukuk Müşaviri Kadir Güntepe gözaltına alındı. Güntepe, özellikle sosyal medya paylaşımlarıyla sık sık gündeme gelen bir isim.

Haberler 19.01.2017 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tokat Cumhuriyet Basavclnn FETÖ/PDYnin mülkiye yaplanmasna yönelik yürüttüü soruturma sürüyor. Soruturma kapsamnda daha önce rnakn Beytüebap ve Amasyann Hamamözü Kaymakam olan Kadir Güntepenin, örgütün gizli haberleme program ByLocku kulland iddia edildi.

Hamamözü lçesinde görev yaparken burada Amasya Kaymakamlar imam olan H.Ö. ile yüz yüze ve telefonda onlarca kez görütüü ileri sürülen Elaz Valiliinde Hukuk Müaviri olan Kadir Güntepe gözaltna alnd.

Kayseride gözaltna alnan Kadir Güntepenin kente getirilecei belirtildi. 1 Aralk 2016 tarihinde Resmi Gazetede yaymlanan kararname ile Elaz Valilii Hukuk Müavirlii görevine atanan Kadir Güntepenin henüz Elazda göreve balamad belirtildi.

5 KAYMAKAM HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Basavclktan yaplan açklamada, Tokat Cumhuriyet Basavclnca FETÖ/PDY örgütünün mülkiye yaplanmasna ilikin yürütülen soruturma kapsamnda örgüt ile balants tespit edilen kaymakamlar A.Y., A.Z.F., H.B., H.E. ve U.Y. hakknda yakalama ve gözalt karar çkartld. Öte yandan kaymakamlarn imam M.G. ile ei ayn zamanda kadn kaymakamlarn ve kaymakam elerinin imam N.G. isimli ahslar hakknda Tokat Cumhuriyet Basavclnn talimatyla yakalama ve gözalt ilemi yapld ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfaya Git