Çözüm süreci’nde yeni dönem

Sıtkı Süreyya Önder’in okuduğu Abdullah Öcalan’ın mesajında 40 yıldır Türkiye’nin güneydoğusunda yaşanan silahlı çatışmanın sona erdirilmesi amacıyla PKK’nın silahsızlanması için gerekli olan kongrenin yapılması gerektiği vurgulandı.

Haberler 21.03.2015 - 13:34 Son Güncelleme : 21.03.2015 - 13:34

Tüm dünyanın gözünün çevrildiği Diyarbakırdaki Nevruz kutlamalarında beklenen an geldi ve Abdullah Öcalanın mektubu okundu.

Sıtkı Süreyya Önderin okuduğu mektupta çözüm sürecinde yeni bir aşamaya geçildiği ve bu amaçla da PKKnın silahsızlanması için kongreye gitmesi gerektiği ifade edildi.

PKKYA TARİHİ KONGRE ÇAĞRISI

Deklarasyon gereği ilkelerde mutabakat oluşmasıyla birlikte PKK’nın Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı yaklaşık 40 yıldır yürüttüğü silahlı olan mücadeleyi sonlandırmak ve yeni dönemin ruhuna uygun siyasal ve toplumsal strateji ve taktiklerini belirlemek için bir kongre yapmalarını gerekli ve tarihi görmekteyim. diyen Abdullah Öcalan, bu sözleriyle de çözüm sürecinde keskin bir viraja girildiğinin işaretlerini de vermiş oldu.

10 MADDELİK DEKLARASYON

Tarihi Dolmabahçe Sarayı’nda hepimizce resmen ilan edilen on maddelik deklarasyon temelinde yeni bir süreci başlatma göreviyle karşı karşıyayız.

Mektupta ayrıca, çözüm sürecinin sosyo-ekonomik boyutları, çoğulcu demokrasiyi geliştirmek için kimlik kavramını tanımlamak ve hepsinden önemlisi yeni bir anayasa yapılmasının gerekliliği yazıldı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır