Çözüm süreci’nde yeni dönem

Sıtkı Süreyya Önder’in okuduğu Abdullah Öcalan’ın mesajında 40 yıldır Türkiye’nin güneydoğusunda yaşanan silahlı çatışmanın sona erdirilmesi amacıyla PKK’nın silahsızlanması için gerekli olan kongrenin yapılması gerektiği vurgulandı.

Çözüm süreci’nde yeni dönem

Tüm dünyanın gözünün çevrildiği Diyarbakır’daki Nevruz kutlamalarında beklenen an geldi ve Abdullah Öcalan’ın mektubu okundu.

Sıtkı Süreyya Önder’in okuduğu mektupta çözüm sürecinde yeni bir aşamaya geçildiği ve bu amaçla da PKK’nın silahsızlanması için kongreye gitmesi gerektiği ifade edildi.

PKK’YA TARİHİ KONGRE ÇAĞRISI

"Deklarasyon gereği ilkelerde mutabakat oluşmasıyla birlikte PKK'nın Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı yaklaşık 40 yıldır yürüttüğü silahlı olan mücadeleyi sonlandırmak ve yeni dönemin ruhuna uygun siyasal ve toplumsal strateji ve taktiklerini belirlemek için bir kongre yapmalarını gerekli ve tarihi görmekteyim." diyen Abdullah Öcalan, bu sözleriyle de çözüm sürecinde keskin bir viraja girildiğinin işaretlerini de vermiş oldu.

10 MADDELİK DEKLARASYON

"Tarihi Dolmabahçe Sarayı'nda hepimizce resmen ilan edilen on maddelik deklarasyon temelinde yeni bir süreci başlatma göreviyle karşı karşıyayız."

Mektupta ayrıca, çözüm sürecinin sosyo-ekonomik boyutları, çoğulcu demokrasiyi geliştirmek için kimlik kavramını tanımlamak ve hepsinden önemlisi yeni bir anayasa yapılmasının gerekliliği yazıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz