Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz işgale gitmiyoruz, teröristleri kovalıyoruz

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin'deki teröristlere yönelik yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda kararlılıkla ilerlediğini belirterek, "Biz burada işgale mi gidiyoruz? Tam aksine, biz teröristleri kovalıyoruz. Teröristleri oradan çıkartarak, oranın gerçek sahiplerine, oraları teslim etmeye gidiyoruz" dedi.

Haberler 12.03.2018 - 09:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Ak Parti 6nc Olaan Kongresi için geldii Boluda kongrenin yaplaca salonun önünde toplanan halka seslendi. Cumhurbakan Erdoan, Sizleri burada görünce selamlamadan geçemezdim. Hiç onda endieniz olmasn. Biz bugüne kadar gücün önünde eilmedik. Sadece Rabbimizin huzurunda, rükuda ve secdede eildik. Hele hele sizler gibi kardelerim yanmzda, arkamzda oldukça, bize eilmek asla yakmaz. Bu yolda böyle yürüdük, böyle yürüyeceiz dedi.

3 BN 300 TERÖRST ETKSZ HALE GETRLD

Güvenlik güçlerinin Afrinde kararllkla hedefe ilerlediini belirten Cumhurbakan Erdoan, sözlerini öyle sürdürdü: Afrinde Mehmetçiklerimiz adeta sava icra ediyorlar. Terör örgütlerine kar sava icra ediyorlar. Hamdolsun azimle, kararllkla hedefe ilerliyorlar. u an itibariyle 3 bin 300 teröristi etkisiz hale getirmiler. Biz burada igale mi gidiyoruz? Tam aksine, biz teröristleri kovalyoruz. Teröristleri oradan çkartarak orann gerçek sahiplerine, oralar teslim etmeye gidiyoruz. Cerablusta öyle olmad m? nallah Afrinde de o topraklarn sahibi, topraklarna dönmeye baladlar.

LAHYET, DN LER YÜKSEK KURULU, BUNLARA CEVABI VERMEL

Merhamet dininin mensuplar olduklarn söyleyen Cumhurbakan Erdoan, sözlerini öyle sürdürdü: Biz merhamet dinin mensuplaryz. Bu yolda azimle kararllkla yürüdük, yürüyoruz, yine yürüyeceiz. Son zamanlardaki baz ortaya çkp da din adna ahkam kesenler var ya. unu açk net söylemem lazm. Din adna konumak bana belki yakmayabilir. Müslüman olarak dinime zafiyet getirenlere konumak hakkmdr. Bir dini tedrisatn varsa konuman gerekir. lahiyat, Din leri Yüksek Kurulumuz, ilahiyat fakültelerimiz bir araya gelip, istiare ve uralarla gereken cevab bunlara vermeli. Meydan da bo brakmamal her konuda. Dinin itikadi anlamndan tutunuz, muamelata, ibadete, beeri münasebetlerine varncaya kadar, bunlar anlatmalar lazm.

HEP BRLKTE TÜRKYE OLACAIZ?

Hep birlikte Türkiye olacaklarn söyleyen Cumhurbakan Erdoan, Sizden isteim u. Bir olacaz, beraber, diri, iri, karde olacaz. Hep birlikte Türkiye olacaz. Unutmayn, bizim rabiamz unutmayn. Rabiamzda Tek millet var. 81 milyon tek milletiz. Tek bayrak, üç tek vatan, dört tek devlet. u Bolunun dalar bir inlesin söyleyin bakim. Rabbim bu bütünlüümüzü bu beraberliimizi daim klsn diye konutu.

NE KADAR ER ODAI VARSA, HEPSNN HEDEF AK PART OLMUTUR

Ak Parti Bolu il Bakanl 6nc olaan kongresinde konuan Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Türkiyeyi hedef alan er odaklarnn hepsinin hedefinin Ak Parti olduunu söyledi. Cumhurbakan Erdoan, öyle konutu:

Gençler, her gün ben Genelkurmay Bakanma ihtiyaç var m diyorum? Bana Sayn Cumhurbakanm yeterli ordumuz var diyor. imdi herhangi bir sknt olduunda, sefer görev emrini ilan ederiz. Önce ben yola çkarm, sonra beraber yürüyoruz. Son 4-5 yl hepimiz için çok zor ve youn geçti. Terör örgütlerini kimi zaman nöbetlee, kimi zaman Gabar, Kandilden idare ettiler. nlerine girdik. Kaçacak delik arar hale geldiler.

FETÖCÜLERN HANET çNE DÜECEKLERNE HTMAL VERMEDK

FETÖ mensuplarnn ard ardna darbe teebbüsleri olduunu ifade eden Cumhurbakan Erdoan, te birileri Pensilvanyaya kaçt. Kimileri onun devasa çiftliinde, kimileri Avrupa ülkelerine kaçt. Onlar kaçacak biz kovalayacaz. Devletimizin tüm kritik kurumlarna yerletirilmi FETÖ mensuplarnn ard ardna darbe teebbüsleri oldu. badet ve hayrla megul olunur görünürken, bir taraftan da böyle ihanet içine düeceklerine ihtimal vermedik. 17-25 Aralk ve 15 Temmuzu bertaraf etmeyi baardk. Suriye ve Irak snrlar boyunca terör koridoru oluturmak isteyenler niyetlerini ifa ettiler. Bunun üzerine kararl bir ekilde harekete geçtik. Kimsenin beklemedii operasyonlar balattk dedi.

NATO SEN NE ZAMAN YANIMIZDA YER ALACAKSIN

Suriyede sahada eylemlere kar müttefiklerin yeniden belirlendiini ifade eden Cumhurbakan Erdoan, Müttefikimizi, hatta dostumuzu sahadaki eylemlere kar yeniden belirledik. NATOnun en güçlü üyesiyiz. Bize bir görev geldiinde yeri geldi Somali, Balkanlarda olduk. u anda Suriyede bu olaylar yaanrken, ey NATO sen ne zaman bizim yanmzda yer alacaksn. Sen ne zaman ortaya çkacaksn. Ama maalesef u ana kadar hala olumlu bir ses, söz yok.

YAPTIIMIZ, HANE CEZASINI VERMEKTR

Cumhurbakan Erdoan vatan savunmann namus borcu olduunu ifade ederek, ehitlere rahmet, gazilere de acil ifalar diledi. Cumhurbakan Erdoan, unlar söyledi:

Baaramazsnz dedikleri ne kadar mücadele varsa, hepsine gözü kapal daldk. Haddinizi amayn diyenlere, hadlerini bildire bildire bugünlere geldik. Terör estirerek, terör dayatmasyla parlamentoya girerek bir yere varamazsnz. Onlarla kol kola girenler de bir yere varamaz

SAVUNMA SANAYNDE KENDNE YETECEKSN

nsansz hava araçlarn üretmeden önce, avuç avuç para ödeyerek aldklarn söyleyen Cumhurbakan Erdoan, Bölgenizde ve dünyada söz sahibi olmak istiyorsanz hiçbir konuda kimseye muhtaç olmayacaksnz. Her eyden önce elin olu sana bire yaptn ona satar. En kritik anda musluu keser.

Ana Sayfaya Git