Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '23 Nisan' mesajı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, "23 Nisan 1920, milli iradeyi her türlü gücün üstünde tutan milletimiz için, milli iradenin dışında ve üstünde hiçbir gücün, hiçbir yönetimin, hiçbir vesayetin tanınmayacağının ve tam bağımsızlık yolunda ilerleyişimizin ilanıdır" dedi.

Haberler 23.04.2019 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayram nedeniyle yaymlad mesajda, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 99uncu kurulu yl dönümünü, Türkiyenin ve dünyann tüm çocuklarnn Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramn en samimi duygularla kutladn ifade etti.

23 NSAN, BAIMSIZLIK YOLUNDA LERLEYMZN LANI

Cumhurbakan Erdoan, açklamasnn devamnda u ifadelere yer verdi:

Milli egemenliimizin temelleri atlrken, aziz milletimiz her yatan ferdiyle zafere ve cumhuriyetimizin kuruluuna uzanan yolda birlik ve beraberlik içinde ylmadan mücadele vermitir. Hakimiyet kaytsz artsz milletindir iaryla istiklal ve istikbal mücadelesini sürdüren, geleceine yön veren milletimiz için meclisin kuruluu, vatan ve bayrak sevgisinin, birlik, beraberlik ve kardeliimizin timsali, özgürlüümüzün güvencesi olmutur. 23 Nisan 1920, milli iradeyi her türlü gücün üstünde tutan milletimiz için, milli iradenin dnda ve üstünde hiçbir gücün, hiçbir yönetimin, hiçbir vesayetin tannmayacann ve tam bamszlk yolunda ilerleyiimizin ilandr.

çOCUKLARIMIZ, DÜNYADAK EN KIYMETL VARLIK

Kurtulu savanda kahramanlk destan yazan aziz milletin, cumhuriyetin kuruluunun ardndan her alanda hzla gelimeyi ve ilerlemeyi ilke edindiini belirten Erdoan, Türkiyenin bugün, dünyann saygn ve örnek ülkelerinden biri durumuna geldiine dikkat çekti. Erdoan, u ifadelere yer verdi:

Bizler de, geleceimizin teminat olan çocuklarmzn, daha büyük, daha güçlü, daha zengin, daha istikrarl bir Türkiyede yaamalar için milletimizden aldmz güçle çalmalarmz sürdürüyoruz. Tüm dünya çocuklaryla el ele kutladmz 23 Nisan çocuk Bayram, milletimizin çocuklara verdii deerin en güzel tezahürüdür. Millet olarak, çocuklarmz dünyadaki en kymetli varlk olarak görüyor, onlar el üstünde tutuyoruz. En büyük arzumuz, çocuklarmza ve gençlerimize çok daha parlak yarnlar hazrlayabilmektir. Bu vesileyle, kuruluundan bu yana, Türkiye Büyük Milleti Meclisi çats altnda ülkemize hizmet etmi tüm milletvekillerimize, milletimiz adna ükranlarmz sunuyorum. stiklal Harbimizin Bakomutan, Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk Bakan, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal ile tüm ehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yad ediyorum. Tüm çocuklarmzn, tüm dünya çocuklarnn bu müstesna bayramn gönülden tebrik ediyorum.

Ana Sayfaya Git