Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Hedefimiz yaraları bir an önce sarmaktır”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir depremine ilişkin, “Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfımıza bunun için gereken kaynak hemen aktarılmıştır. Hedefimiz yaraları bir an önce sarmaktır” dedi.

Haberler 31.10.2020 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, stanbulda bir otelde düzenlenen Türk Konseyi Salk Bilim Kurulu toplantsna katld. 6.6 büyüklüünde depremin yaand zmire ve çevresindeki ehirlere geçmi olsun dileklerini ileten Cumhurbakan Erdoan, Depremde yklan binalarda hayatlarn kaybeden vatandalarmza Allahtan rahmet yarallara acil ifalar diliyorum. Son olarak buraya gelirken vefat saymz 12 idi, yaral saymz 438 idi ve bunlar içerisinde 5 vatandamz ameliyatta 8 vatandamz youn bakmdayd. u an itibariyle 17 binada arama çalmalarmz devam ediyor dedi.

KURTARMA çALIMALARININ BR AN ÖNCE SONUçLANMASI çN BÜTÜN MKANLARI SEFERBER ETTK

Devletimiz bakan arkadalarmza tüm kurumlaryla deprem anndan itibaren ykntlar altnda kalan vatandalarmz kurtarmak ve sarsntdan etkilenen herkese yardmc olmak için hareket geçmitir diyen Erdoan, AFAD, emniyet tekilatmz, salk birimlerimiz ve dier kuma personeli canla bala ilerini yapyor. Bakanlarmz koordinasyonu bizzat yerinde salamak üzere süratle olay yerine ulamlardr. Kurtarma çalmalarnn bir an önce sonuçlanmas için bütün imkanlar seferber ettik. Binalar hasar gördüü veya olayn okunda kurtulamayan vatandalarmza iae ve ibate desteini salyoruz. Sosyal yardmlama ve dayanma vakfmza bunun için gereken kaynak hemen aktarlmtr. Hedefimiz yaralar bir an önce sarmaktr diye konutu.

DEVLET BAKANLARI LE GÖRÜME YAPTIK

Katar Devlet Bakannn kendisini aradn belirten Cumhurbakan Erdoan, Herhangi bir destek talebi gerekirse bütün imkanlarmzla yannzdayz dediler. Kendilerine teekkür ettik. Bu arada Yunanistan Babakan yine ayn ekilde aradlar, zira depremden Yunanistandan etkilendi. Fakat onlarda herhangi bir ölüm söz konusu deildi. Fakat onlarda etkilendiklerini söylediler. Onlara da herhangi bir yardma ihtiyaç varsa biz hazrz dediler. Bizde u anda söz konusu deil ama bize düen bir ey olursa bizde bütün imkanlarmzla yannzdayz dedik. Bunun yannda Azerbaycan Devlet Bakan arad, onlarda her türlü imkanla yannzdayz dediler. Ocak aynda meydana gelen Elaz ve Malatya depreminin aclar hala tazeyken zmirden gelen haber bizi üzmütür. Ülkemizin deprem kuanda yaadmz gerçeini her sarsntyla bir kez daha hissediyoruz. Afet ve acil durumlara müdahale için planlar hayata geçiriyoruz. Kentsel dönüüm projeleriyle yap stoumuzu yeniliyoruz. nallah ülkemizi her geçen gün afetlere kar hazrlkl hale getiriyoruz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git