Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yoğun gündemle toplandı.Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki toplantı, saat 15.35te başladı.
Beştepede yapılacak toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık ediyor.
Gündemin ilk sırasında, Terörsüz Türkiye süreci olacak. Bu hedef doğrultusunda yürütülen çalışmalarda gelinen aşama değerlendirilecek. Suriyedeki SDG konusu da ele alınacak.
Ekonomik göstergeler değerlendirilecek
Kabinede, ekonomik göstergelerdeki iyileşmeler de gündemde. 2026 bütçesine dair görüşmeler TBMM komisyonunda sürerken gelinen aşama da masaya yatırılacak.
Rusya ile Ukrayna arasında barış çabaları, Gazzede yaşanan insanlık dramı başta olmak üzere dış politikadaki gelişmeler gündeme gelecek.
Türkiyenin öncülüğünde sürdürülen diplomatik çalışmalar, uluslararası toplumla birlikte atılacak adımlar değerlendirilecek.