Cumhuriyet çoşkusu!

Vali Güzeloğlu, terörle mücadeleye değenirek, "Bütün terör örgütleri ve onların işbirlikçileri, bu milletin kararlığı karşısında yok olmaya ve yenilmeye mahkumdur" dedi.

Haberler 30.10.2017 - 08:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhuriyet Bayramnn 94üncü yldönümü Diyarbakr ve ilçelerinde halay, zeybek ve horonlarn eliinde büyük çoku ve katlmla kutland. Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu, terörle mücadeleye deenirek, Bütün terör örgütleri ve onlarn ibirlikçileri, bu milletin kararl karsnda yok olmaya ve yenilmeye mahkumdur dedi.

BN YILLIK KARDELK BRLKTEL VAR

Cumhuriyet Bayramnn 94üncü yldönümü kutlamalar, Vali Hasan Basri Güzelolunun makamda kutlamalar kabulü ile balad. Protokol daha sonra Valilik önündeki törene katlan vatandalar ve örencilerin bayramn kutlad. Törende konuan Vali Güzelolu, bu topraklarda 1000 yldan bu yana birlik ve beraberlik içinde yaayan Türk Milletini yok etmek isteyen iç ve d hain düünce ve temsilcilerine kar, bu millet bir ve beraber olarak, ei görülmemi ve bir daha yaanmayacak bir kahramanlk mücadelesinin adnn Cumhuriyet olduunu, terör örgütlerinin bu milletin karsnda yok olacan belirtti. Vali Güzelolu, konumasn öyle sürdürdü:

BU CUMHURYET HEP BRLKTE KURDUK

Tarihin her döneminde özgürlük ve bamszlmz koruyan, asla bundan taviz vermeyen bir asil milletiz. Bu büyük millet emsali görülmemi bir kahramanlkla 94 yl önce, sonsuza kadar payidar olacak bu Cumhuriyeti hep birlikte kurduk. Cumhuriyet ve devleti sonsuza kadar yaatma kararllnda gelecek hergün ve heryl daha güçlü, kararl, inançl daha gelimi ve kalknm bir devlet ve millet idealiyle bu emenati devretti. çte ve dta bu büyük devletin ve milletin kutlu yürüyüünü engellemek isteyen ihanet, terör odaklar, PKK, FETÖ, DHKP-C ve terörün bütün uzantlar çok net bilmelidir ki, bu millet ve bu devlet her dönem ve her zaman olduu gibi, bütün bu ihaneti ber taraf edecek ve bütün tehditleri yok edecebilecek imana ve kuvvete sahiptir.

15 TEMMUZ HANETNE KARI DEMOKRAS

Her türlü tehdit ve ihanetle, dorudan saldrmadan, ekonomik manipülasyonlara kadar ne yaparsa yapsnlar dimdik yürüyüümüz devam etmekte ve gelecek hergün bu devlet ve millet daha güzel bir gelecee doru yol almaktadr. 15 Temmuz ihanetinde de ortaya konulan bütün tehditlerde açkça görüldü ki, bu milletin herbir ferdi meydanlarda, alanlarda, sokaklarda, demokrasi nöbetinde, bütün deerlere sahip çkma ve yaakma noktasnda dimdik ayakta. Bütün terör örgütleri ve onlarn ibirlikçileri, bu milletin kararl karsnda yok olmaya ve yenilmeye mahkumdur.

Konumalarn ardndan, örencilerin halk oyunlar gösterisi ile halay, zeybek ve horan gösterisi sundu. Cumhuriyetin bayramnn 94üncü yl dönömü kutlamalar kapsamnda düzenlenen halk kousunda birinci gelenlere ödüller verildi. Kutlamalar, asker, polis ve örencilerin resmi geçit töreni ile son buldu.

DYARBAKIR LçELERNDEK KUTLAMALAR

Diyarbakr merkez ve ilçelerinde de kutlamalar gün boyu devam etti. Ergani stadyumundaki sayg duruu ve stiklal Marnn okunmasyla balayan törene, Ergani Kaymakam Mesut çoban, Garnizon Komutan Binba Yaar Atacan, Ergani Belediye Bakan Vekili Esveri Malçok, törene katlanlarnn bayramn kutlad.

Kaymakam çoban yapt konumada, büyük önder Mustafa Kemal Atatürkün, Türk milletinin karakterine en uygun idari rejim olan Cumhuriyeti 29 Ekim 1923de ilan ettiini belirterek, öyle dedi:

Bugün, büyük Türk milletinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliinde yedi düvele kar yürüttüü var olma mücadelesi sonunda istiklalini, özgürlüünü kazanan Türk milletinin ve akabinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ilannn 94. yl dönümünü büyük Bayram olarak kutluyoruz. Konumalarn ardndan program, örencilerin gösterisi ve tören geçidiyle son buldu.

SLVANDAK ETKNLKLER

lçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüü Salonu önünde düzenlenen törende, sayg duruunda bulunuldu ve stiklal Mar okundu.

Belediye Bakan Vekili Kaymakam Adem çelik, törende yapt konumada, Türkiye Cumhuriyetinin tüm deerleri ile sonsuza dein yaatlmas her vatandan ortak sorumluluu olduunu söyledi.

çelik, Bunun teminat ise 15 Temmuzda da kendini gösteren vatanna, milletine bal, gerektiinde kutsal sayd deerler uruna cann seve seve feda etmeye hazr vatan evlatlarnn birlik ve beraberliidir. 15 Temmuz 2016 gecesi yaananlar, milletimizin devleti ile ne kadar bütünletiini tartmasz ekilde bir kez daha teyit etmitir. Milletimiz yeni igal giriimlerine kar da stiklal harbindeki kararllkla mücadele edeceini, o gece tüm dünyaya göstermitir. ifadelerini kulland.

Törende, çeitli yarmalarda dereceye giren örenci ve kurum temsilcilerine ödülleri verildi.

Tören, geçit merasimiyle sona erdi.

KULPTA KAPALI SPOR SALONUNDA

Kulpta Hükümet Kona bahçesindeki Atatürk Antna dün çelenk braklmasyla balayan törenler, bugün ilçe Kaymakam Fatih Dülgerolunun makamnda bayram tebriklerini kabulü ile devam etti.

Kutlamalar daha sonra Kulp ilçe Kapal Spor Salonunda sürdü.

Sayg duruu ve stiklal Marnn okunmasnn ardndan ilçe Kaymakam Fatih Dülgerolu yapt konumada unlar söyledi:

Bugün Türkiye, demokratik Cumhuriyet, çada bir ülke, bölgesinde hatr saylan bir güç, bir istikrar unsuru ülkesidir. Türkiye Cumhuriyeti, bugün kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürkün iaret ettii muasr medeniyet yolunda dev admlarla yürüyen bir dünya devletidir.

Hemen yan bamzda Irakta Suriyede cereyan eden hadiseleri iyi okumal, dünyada zulme urayan kardelerimizin çektii skntlardan ders çkarmal ve bu topraklar üzerinde bin yldr bar ve huzur içerisinde kardeçe yaayan ecdadmzn bizlere emanet ettii bu ülkeye sahip çkmal, birbirimize kenetlenip, ülkemizin her alanda gelimesi için mücadele etmeliyiz.

Örencilerin iir okunmasnn ardndan örencilerin hazrlad gösteriler sergilendi.

Tören protokol üyelerinin örenci ve öretmenlerle çektirdii hatra fotorafyla son buldu.

Törene, öretmen ve örencilerin yan sra çok sayda vatanda katld.

Ana Sayfaya Git