Görüş Bildir

Cumhuriyet çoşkusu!

Vali Güzeloğlu, terörle mücadeleye değenirek, "Bütün terör örgütleri ve onların işbirlikçileri, bu milletin kararlığı karşısında yok olmaya ve yenilmeye mahkumdur" dedi.

Cumhuriyet çoşkusu!

Cumhuriyet Bayramı'nın 94'üncü yıldönümü Diyarbakır ve ilçelerinde halay, zeybek ve horonların eşliğinde büyük çoşku ve katılımla kutlandı. Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, terörle mücadeleye değenirek, "Bütün terör örgütleri ve onların işbirlikçileri, bu milletin kararlığı karşısında yok olmaya ve yenilmeye mahkumdur" dedi.

BİN YILLIK KARDEŞLİK BİRLİKTELİĞİ VAR

Cumhuriyet Bayramı'nın 94'üncü yıldönümü kutlamaları, Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun makamda kutlamaları kabulü ile başladı. Protokol daha sonra Valilik önündeki törene katılan vatandaşlar ve öğrencilerin bayramını kutladı. Törende konuşan Vali Güzeloğlu, bu topraklarda 1000 yıldan bu yana birlik ve beraberlik içinde yaşayan Türk Milleti'ni yok etmek isteyen iç ve dış hain düşünce ve temsilcilerine karşı, bu millet bir ve beraber olarak, eşi görülmemiş ve bir daha yaşanmayacak bir kahramanlık mücadelesinin adının Cumhuriyet olduğunu, terör örgütlerinin bu milletin karşısında yok olacağını belirtti. Vali Güzeloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"BU CUMHURİYETİ HEP BİRLİKTE KURDUK"

"Tarihin her döneminde özgürlük ve bağımsızlığımızı koruyan, asla bundan taviz vermeyen bir asil milletiz. Bu büyük millet emsali görülmemiş bir kahramanlıkla 94 yıl önce, sonsuza kadar payidar olacak bu Cumhuriyeti hep birlikte kurduk. Cumhuriyet ve devleti sonsuza kadar yaşatma kararlılığında gelecek hergün ve heryıl daha güçlü, kararlı, inançlı daha gelişmiş ve kalkınmış bir devlet ve millet idealiyle bu emenati devretti. İçte ve dışta bu büyük devletin ve milletin kutlu yürüyüşünü engellemek isteyen ihanet, terör odakları, PKK, FETÖ, DHKP-C ve terörün bütün uzantıları çok net bilmelidir ki, bu millet ve bu devlet her dönem ve her zaman olduğu gibi, bütün bu ihaneti ber taraf edecek ve bütün tehditleri yok edecebilecek imana ve kuvvete sahiptir.

15 TEMMUZ İHANETİNE KARŞI DEMOKRASİ

Her türlü tehdit ve ihanetle, doğrudan saldırmadan, ekonomik manipülasyonlara kadar ne yaparsa yapsınlar dimdik yürüyüşümüz devam etmekte ve gelecek hergün bu devlet ve millet daha güzel bir geleceğe doğru yol almaktadır. 15 Temmuz ihanetinde de ortaya konulan bütün tehditlerde açıkça görüldü ki, bu milletin herbir ferdi meydanlarda, alanlarda, sokaklarda, demokrasi nöbetinde, bütün değerlere sahip çıkma ve yaşakma noktasında dimdik ayakta. Bütün terör örgütleri ve onların işbirlikçileri, bu milletin kararlığı karşısında yok olmaya ve yenilmeye mahkumdur."

Konuşmaların ardından, öğrencilerin halk oyunları gösterisi ile halay, zeybek ve horan gösterisi sundu. Cumhuriyetin bayramının 94'üncü yıl dönömü kutlamaları kapsamında düzenlenen halk koşusunda birinci gelenlere ödüller verildi. Kutlamalar, asker, polis ve öğrencilerin resmi geçit töreni ile son buldu.

DİYARBAKIR İLÇELERİNDEKİ KUTLAMALAR

Diyarbakır merkez  ve ilçelerinde de kutlamalar gün boyu devam etti. Ergani stadyumundaki saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene, Ergani Kaymakam Mesut Çoban, Garnizon Komutanı Binbaşı Yaşar Atacan, Ergani Belediye Başkanı Vekili Esveri Malçok, törene katılanlarınn bayramını kutladı.

Kaymakam Çoban yaptığı konuşmada, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türk milletinin karakterine en uygun idari rejim olan Cumhuriyeti 29 Ekim 1923'de ilan ettiğini belirterek, şöyle dedi:

"Bugün, büyük Türk milletinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yedi düvele karşı yürüttüğü var olma mücadelesi sonunda istiklalini, özgürlüğünü kazanan Türk milletinin ve akabinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ilanının 94. yıl dönümünü büyük Bayram olarak kutluyoruz."  Konuşmaların ardından program, öğrencilerin gösterisi ve tören geçidiyle son buldu.

SİLVAN'DAKİ ETKİNLİKLER

İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Salonu önünde düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Belediye Başkan Vekili Kaymakam Adem Çelik, törende yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyetinin tüm değerleri ile sonsuza değin yaşatılması her vatandaşın ortak sorumluluğu olduğunu söyledi.

Çelik, "Bunun teminatı ise 15 Temmuz'da da kendini gösteren vatanına, milletine bağlı, gerektiğinde kutsal saydığı değerler uğruna canını seve seve feda etmeye hazır vatan evlatlarının birlik ve beraberliğidir. 15 Temmuz 2016 gecesi yaşananlar, milletimizin devleti ile ne kadar bütünleştiğini tartışmasız şekilde bir kez daha teyit etmiştir. Milletimiz yeni işgal girişimlerine karşı da İstiklal harbindeki kararlılıkla mücadele edeceğini, o gece tüm dünyaya göstermiştir." ifadelerini kullandı.

Törende, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve kurum temsilcilerine ödülleri verildi.

Tören, geçit merasimiyle sona erdi.

KULP'TA KAPALI SPOR SALONUNDA

Kulp'ta Hükümet Konağı bahçesindeki Atatürk Anıtı'na dün çelenk bırakılmasıyla başlayan törenler, bugün ilçe Kaymakamı Fatih Dülgeroğlu'nun makamında bayram tebriklerini kabulü ile devam etti.

Kutlamalar daha sonra Kulp ilçe Kapalı Spor Salonu'nda sürdü.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ilçe Kaymakamı Fatih Dülgeroğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Bugün Türkiye, demokratik Cumhuriyet, çağdaş bir ülke, bölgesinde hatırı sayılan bir güç, bir istikrar unsuru ülkesidir. Türkiye Cumhuriyeti, bugün kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyet yolunda dev adımlarla yürüyen bir dünya devletidir.

Hemen yanı başımızda Irak'ta Suriye'de cereyan eden hadiseleri iyi okumalı, dünyada zulme uğrayan kardeşlerimizin çektiği sıkıntılardan ders çıkarmalı ve bu topraklar üzerinde bin yıldır barış ve huzur içerisinde kardeşçe yaşayan ecdadımızın bizlere emanet ettiği bu ülkeye sahip çıkmalı, birbirimize kenetlenip, ülkemizin her alanda gelişmesi için mücadele etmeliyiz."

Öğrencilerin şiir okunmasının ardından öğrencilerin hazırladığı gösteriler sergilendi.

Tören protokol üyelerinin öğrenci  ve öğretmenlerle çektirdiği hatıra  fotoğrafıyla son buldu.

Törene, öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi