Çüngüş karıştı

Çüngüş'te AK Parti'de yaşanan "küskünlük" sandığa yansıyınca, silahlar konuştu. Belediye'yi Saadet Adayı Akmeşe'ye kaptıran Ak Partili Arslanca arasında çıkan kavgada dört kişi yaralandı.

Haberler 02.04.2019 - 11:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çüngü ilçesinde önceki gün yaplan seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre Saadet Partisinden Belediye Bakanln kazanan Ali Suat Akmee ve yakn, kimlii belirsiz kiilerin silahl ve keserli saldrs sonucu yaraland.

Önceki gün yaplan yerel seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre çüngü Belediye Bakan seçilen Saadet Partili Ali Suat Akmee, ile AK Parti aday Bakan Zübeyir Arslanca ve yaknlar arasnda dün ölen saatlerinde tartma yaand.

AKMEEYE SALDIRI

Keser ve silahla ate açarak saldrya urayan Akmee ve yakn yaralanrken, saldrganlar kaçt. Yaralanan Akmee ve yakn, ihbarla çüngüe sevk edilen hava ambulansyla Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Hastanesine getirildi. Akmee ve yaknn acil servisteki tedavisi devam ederken, ilçedeki güvenlik önlemleri artrld.

AKMEENN DDASI

Akmee, Dardan bir olay sesi duyduk. Silah sesleri gelmiti. Sonra Kaymakam bey beni arad ve olay yerine gelip sükunete davet etmemi istedi. Ben de çkarken banka yaknnda arkadan bir kii, belediye bakannn yeeniymi herhalde, demir parçasyla kafama vurdu. Bunlar ilçede adeta terör estiriyor. dedi. Akmee, saldry gerçekletirenlerin AK Partili Zübeyir Arslanca ve yaknlarnn olduunu ifade etti.

3 YARALI, 4 GÖZALTI

çüngü Kaymakaml, saldryla ilgili açklama yapt. Yarallarn salk durumlarnn iyi olmad belirtilen Kaymakamlk açklamasnda, olayla ilgili balatlan soruturma 4 kiinin gözaltna alnd ifade edildi. Belediye Bakanln kesin olmayan sonuçlara göre kazanan Ali Suat Akmeenin bana el çapasyla vurulduuna da yer verilen açklamada öyle denild:

KAYMAKAMLIKTAN AçIKLAMA

lçemiz merkez Camisuk mahallesinde 01.04.2019 günü saat 12.50 sralarnda yaanan bir tartma sonras çkan kavgada, Tahsin Akmee adl vatandamz silahla, Seçim Akmee adl vatandamz ise darp sonucu hafif ekilde yaralanm, her iki vatandamz da hayati tehlikeleri olmamakla birlikte ilçemizde gerekli müdahale yapldktan sonra tedbiren Diyarbakrdaki hastanelere sevk edilmilerdir. Ayrca Saadet Partisinden seçime katlan ve kesinlememi sonuçlara göre belediye bakanln kazanan Ali Suat Akmee, ilçe merkezinde bana çapayla vurulmas sonucu yaralanm, salk durumu iyi olmakla birlikte ilçemiz hastanesinde gerekli müdahalenin yaplmasnn ardndan tedbir amacyla hava ambulans ile Diyarbakr Dicle Üniversitesi Hastanesine sevk edilmitir. Meydana gelen olay sonrasnda güvenlik kuvvetlerimiz tarafndan yaplan müdahalede suça kartklar tespit edilen 4 kii, suç aletleriyle birlikte gözaltna alnmtr. Huzurun ve sükunun adresi olan ilçemizde yaanan bu talihsiz olayla ilgili çüngü lçe Basavclmz tarafndan ivedi olarak balatlan soruturma her yönüyle titizlikle yürütülmektedir.

KARAMOLLAOLU AçIKLADI

Öte yandan, SP lideri Temel Karamollaolu, Malatyada yaanan saldrnn ardndan çüngüçte adaylar Akmeeye yönelik yaplan saldrya Twitter hesabndan açklamalarda bulundu. Karamollaolu, yapt paylamlarnda unlar belirtti:

Öncelikle seçim sonuçlarn ülkemiz için hayrl olmasn temenni ediyorum; ne yazk ki bu süreçte dün sandk banda elim bir hadise yaanm iki kardeimiz hayatn kaybetmitir. Bu konu ile alakal taziyelerini ileten herkese teekkür ederim.

Malatyada yaanan bu elim hadisenin üzüntüsü ve taziye ziyaretimiz sebebiyle 31 Mart Mahalli idareler Seçimi ile alakal deerlendirmemizi çaramba günü yapacaz.

MLLETN RADESNE SAYGI

Lakin daha bu olayn acs üzerimizdeyken Diyarbakr çüngü ilçesinde seçimi kazanan Saadet Partili Belediye Bakan Ali Suat Akmeeye kaybeden taraf saldrm olayda bakanmz yaralanmtr. Ali Suat Beye Allahtan ifa diliyor, bu olayn faillerini iddetle knyorum.

Seçimler bitti sonuçlar ortada, milletin iradesine herkes sayg duymal bundan sonra ülkemizde bar ve kardelik ortamnn tesisi için çalmalyz. Artk Türkiyenin bu kamplamay kaldracak takati kalmamtr. Hepimizin huzur ve sükunete ihtiyac var.

Ana Sayfaya Git