Çüngüş karıştı

Çüngüş'te AK Parti'de yaşanan "küskünlük" sandığa yansıyınca, silahlar konuştu. Belediye'yi Saadet Adayı Akmeşe'ye kaptıran Ak Partili Arslanca arasında çıkan kavgada dört kişi yaralandı.

Çüngüş karıştı

Çüngüş ilçesinde önceki gün yapılan seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre Saadet Partisi'nden Belediye Başkanlığı'nı kazanan Ali Suat Akmeşe ve yakını, kimliği belirsiz kişilerin silahlı ve keserli saldırısı sonucu yaralandı.

Önceki gün yapılan yerel seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre Çüngüş Belediye Başkanı seçilen Saadet Partili Ali Suat Akmeşe, ile AK Parti adayı Başkanı Zübeyir Arslanca ve yakınları arasında dün öğlen saatlerinde tartışma yaşandı.

AKMEŞE'YE SALDIRI

Keser ve silahla ateş açarak saldırıya uğrayan Akmeşe ve yakını yaralanırken, saldırganlar kaçtı. Yaralanan Akmeşe ve yakını, ihbarla Çüngüş'e sevk edilen hava ambulansıyla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildi. Akmeşe ve yakının acil servisteki tedavisi devam ederken, ilçedeki güvenlik önlemleri artırıldı.

AKMEŞE'NİN İDDİASI

Akmeşe, "Dışardan bir olay sesi duyduk. Silah sesleri gelmişti. Sonra Kaymakam bey beni aradı ve olay yerine gelip sükunete davet etmemi istedi. Ben de çıkarken banka yakınında arkadan bir kişi, belediye başkanının yeğeniymiş herhalde, demir parçasıyla kafama vurdu. Bunlar ilçede adeta terör estiriyor." dedi. Akmeşe, saldırıyı gerçekleştirenlerin AK Parti'li Zübeyir Arslanca ve yakınlarının olduğunu ifade etti.

3 YARALI, 4 GÖZALTI

Çüngüş Kaymakamlığı, saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olmadığı belirtilen Kaymakamlık açıklamasında, olayla ilgili başlatılan soruşturma 4 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi. Belediye Başkanlığı'nı kesin olmayan sonuçlara göre kazanan Ali Suat Akmeşe'nin başına el çapasıyla vurulduğuna da yer verilen açıklamada şöyle denildİ:

KAYMAKAMLIKTAN AÇIKLAMA

"İlçemiz merkez Camisuk mahallesinde 01.04.2019 günü saat 12.50 sıralarında yaşanan bir tartışma sonrası çıkan kavgada, Tahsin Akmeşe adlı vatandaşımız silahla, Seçim Akmeşe adlı vatandaşımız ise darp sonucu hafif şekilde yaralanmış, her iki vatandaşımız da hayati tehlikeleri olmamakla birlikte ilçemizde gerekli müdahale yapıldıktan sonra tedbiren Diyarbakır’daki hastanelere sevk edilmişlerdir. Ayrıca Saadet Partisi'nden seçime katılan ve kesinleşmemiş sonuçlara göre belediye başkanlığını kazanan Ali Suat Akmeşe, ilçe merkezinde başına çapayla vurulması sonucu yaralanmış, sağlık durumu iyi olmakla birlikte ilçemiz hastanesinde gerekli müdahalenin yapılmasının ardından tedbir amacıyla hava ambulansı ile Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilmiştir. Meydana gelen olay sonrasında güvenlik kuvvetlerimiz tarafından yapılan müdahalede suça karıştıkları tespit edilen 4 kişi, suç aletleriyle birlikte gözaltına alınmıştır. Huzurun ve sükunun adresi olan ilçemizde yaşanan bu talihsiz olayla ilgili Çüngüş İlçe Başsavcılığımız tarafından ivedi olarak başlatılan soruşturma her yönüyle titizlikle yürütülmektedir."

 

KARAMOLLAOĞLU AÇIKLADI

Öte yandan, SP lideri Temel Karamollaoğlu, Malatya'da yaşanan saldırının ardından Çüngüç'te adayları Akmeşe'ye yönelik yapılan saldırıya Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Karamollaoğlu, yaptığı paylaşımlarında şunları belirtti:

"Öncelikle seçim sonuçların ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum; ne yazık ki bu süreçte dün sandık başında elim bir hadise yaşanmış iki kardeşimiz hayatını kaybetmiştir. Bu konu ile alakalı taziyelerini ileten herkese teşekkür ederim.

Malatya'da yaşanan bu elim hadisenin üzüntüsü ve taziye ziyaretimiz sebebiyle 31 Mart Mahalli idareler Seçimi ile alakalı değerlendirmemizi Çarşamba günü yapacağız.

MİLLETİN İRADESİNE SAYGI

Lakin daha bu olayın acısı üzerimizdeyken Diyarbakır Çüngüş ilçesinde seçimi kazanan Saadet Partili Belediye Başkanı Ali Suat Akmeşe'ye kaybeden taraf saldırmış olayda başkanımız yaralanmıştır. Ali Suat Bey'e Allah'tan şifa diliyor, bu olayın faillerini şiddetle kınıyorum.

Seçimler bitti sonuçlar ortada, milletin iradesine herkes saygı duymalı bundan sonra ülkemizde barış ve kardeşlik ortamının tesisi için çalışmalıyız. Artık Türkiye'nin bu kamplaşmayı kaldıracak takati kalmamıştır. Hepimizin huzur ve sükunete ihtiyacı var."

Kaynak: Diyarbakır Söz