Dağı özendiren dergi iddiası!

Diyarbakır'ın DBP'li Lice Belediyesi bünyesinde yayınlanan dergide, dağa çıkmayı özendiren, örgüt üyelerini sevimli gösteren ve PKK'nın propagandasını yapan içerikler bulunduğu belirlendi.

Haberler 15.04.2017 - 09:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn DBPli Lice Belediyesi bünyesinde hizmet veren ve geçen yl kapatlan ahin Öner Eitim Destek Evinin hazrlad dergide, daa çkmay özendiren, örgüt üyelerini sevimli gösteren ve PKKnn propagandasn yapan görseller yer ald tespit edildi.

Lice Kaymakaml, belediye bünyesinde bulunan ve 5 ve 6 ya grubundaki çocuklara eitim verilen ahin Öner Eitim Destek Evini, geçen yl izinsiz faaliyet yürüttüü gerekçesiyle kapatt.

Binada yaplan incelemede, bir çuval içinde okul öncesi eitim alan çocuklar için hazrland belirlenen yaynlar bulundu. Yaynlarn içeriini inceleyen ekipler, dergideki görseller ve Kürtçe hikayelerde terör örgütü PKKy, teröristleri ve örgütün yaam tarzn övücü nitelikte, daa çkmay özendiren, teröristleri sevimli gösteren ve örgütün propagandasn yapan unsurlar bulunduunu belirledi.

- Sorumlular hakknda suç duyurusu

çileri Bakanlnca görevlendirme yaplan Lice Belediyesi de suç tekil eden yaynla ilgili dönemin belediye bakan, bakan yardmcs, merkezden sorumlu yetkililer ve resmi ya da gönüllü çalan tüm görevliler, derginin basm ve yaynndan sorumlu ahslar ile yaynevi hakknda gerekli yasal ilemlerin yaplmas için Lice Cumhuriyet Basavclna suç duyurusunda bulundu.

Hakknda yürütülen terör soruturmas kapsamnda görevden alnan DBPli Belediye Bakan Rezan Zuurlinin yerine çileri Bakanlnca Lice Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Sinan Baak, AA muhabirine, belediye bünyesinde faaliyet gösteren sözde eitim destek evindeki dokümanlarn, terör örgütü ve i birlikçilerinin kurumun imkanlarn örgüt adna nasl kullandklarn gösteren delillerden yalnzca biri olduunu söyledi.

Bunlar 5-6 yandaki çocuklara, gözümüzden bile sakndmz yavrularmzn tertemiz zihinlerine terör örgütünü empoze ediyorlarm. diyen Baak, bunun izah ve savunmas olamayacan vurgulad.

Böyle bir eye asla müsaade etmeyeceklerini ve sorumlulardan hesabn soracaklarn dile getiren Baak, Sayn Cumhurbakanmzn da dedii gibi zalime merhamet, mazluma ihanettir. Karlatmz yasal olmayan tüm faaliyet ve ilemlerle ilgili adli süreçleri balattk. ncelemelerimiz titizlikle devam ediyor. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git