Dağa kaçırılanlara HDP aracılık yapıyor

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti devam ediyor.

Haberler 30.11.2019 - 11:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, partinin il binas önünde 3 Eylülde balatt oturma eylemi 9üncü i gününe girdi.

Ellerinde çocuklarnn fotoraf ile bekleyiini sürdüren annelerden Necibe çiftçi, yapt açklamada, 5 yl önce 16 yanda daa kaçrlan olu Rojhat çifti için Hakkariden oturma eylemine katldn hatrlatt.

Evladna kavuuncaya kadar oturma eylemini sürdürmekte kararl olduunu dile getiren çiftçi, Olum için buradaym. çocuum 8inci snf bitirmiti. Amcasnn oluyla berbere gitmiti. Oradan ikisini alp zorla daa kaçrmlar. çocuklarmz küçüktü, cahildi, bir ey bilmiyorlard. dedi.

Olu Sami çiftçinin de 2 yl önce teröre destek vermedii için terör örgütü PKK mensuplarnca katledildiini ifade eden çiftçi, Bir çocuumu kaçrdlar, bir çocuumu da ehit ettiler. ki can anneden koparttlar. Allah bunu kabul eder mi? çocuklarn kaçrlmasna HDP araclk ediyor. çocuklarmz okumak, eline kalem almak istiyordu. Dada ellerine tüfek vermeleri için onlar büyütmedik. diye konutu.

çiftçi, evladndan geriye kalan fotoraf ve elbiselerle avunmaya çaltn anlatarak, Gittiinden beri yatan ykamadm. Yatanda yatyor, kokluyorum. Elbiselerini katladm, sabahlar kokluyorum. Tek bama kaldm. Gel askere teslim ol. Onlar seni bize teslim eder. ifadesini kulland.

- Hepsi HDP araclyla götürüldü

Daa kaçrlan yeeni Emrah için Elazdan gelerek oturma eylemine katlan Muhittin Avunan da terör örgütü PKKya tepkisini dile getirdi.

Avunan, unlar kaydetti:

HDP PKKya destek veriyor. Bir insan bir eyini nerede kaybederse orada arar. 40 yldr Kürtlerin çocuklarn kaçryor, bize zulüm yapyorlar. 40 yldr bizim kanmz emiyorlar. Bunlar Kürtlerin evini, yuvasn yktlar. Biz niye buradayz? çünkü bizim çocuklarmz HDP araclyla kaçrld. HDPliler gelsinler yanmza, PKK bir terör örgütüdür. desinler, PKKy lanetlesinler. Onlardan bunu istiyoruz. Bu kadar çocuu kim gelip götürdü? Hepsi HDP araclyla götürüldü. HDP olmasa, PKK Türkiyede hiçbir olay yapamaz.

14 yanda kaçrlan kz

Diyarbakrl Hüsniye Kaya, 5 yl önce 14 yandayken kaçrlan ardndan da Suriyede olduunu örendii kz Mekiye için 8 Eylül günü oturma eylemine katld. Kznn polis olmak istediini anlatan Kaya, Okusayd u an üniversite ikinci snfta olacakt dedi. çocuklarnn getirilmesi için yetkililerden heyet kurulmasn isteyen Kaya, unlar söyledi:

Kzm için burada eylem yapyorum. Kzm 14 yandayd, okuyordu, brakmadlar okusun. Kzm okusayd imdi üniversite ikinci snfta olacakt. Kzmn boyu uzundu, bana, Ana ben okuyacam polis olacam, polislii seviyorum dedi. Bu zalimler brakmad. Kzm küçüktü, alp götürdüler. 88 gün oldu, yamur da yasa, kar da yasa, ne olursa olsun, oturmaya devam edeceim. Kzm için canm feda ederim. Zaten be yldr ölmüüm, bari kzm gelsin, o yaasn. Hepimiz anneyiz, tüm anneler burada, çou hasta oldu souklardan, ne haklar var bizim çocuklarmz kaçrp, götürüyorlar. Diyorlar ki Biz Kürtüz, bu Kürt davas deil. Ben de Kürdüm, niye kendi çocuklar yabanc ülkelerde okul okurken, bizim küçücük çocuklarmz kaçrp daa götürüyorlar, savatryorlar. Sava istemiyorum, bar istiyorum, huzur istiyorum ve kzm istiyorum. Kzm gelene kadar buradan gitmeyeceim. Anneler, gelin bize destek verin. Be yl oldu kzmn sesini duymamm. Rica ediyorum heyet kurun, belki çocuklarmz getirirsiniz.

Anne Kaya kzna da Mekiye, sesimi duyuyorsan eer bak, annen perian oldu. Sen biliyorsun ben hastaym, kurban olaym sana gel. Devlet güçlüdür, devlet sana bir ey yapmaz, söz vermi seni hapishaneye atmayacak. Snra gel orada askere teslim ol, sana bir ey yapmayacaklar, seni getirip annene teslim edecekler diye seslendi.

Ana Sayfaya Git