Danıştay göreve iade etti, HSK yeni inceleme başlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tepkisi sonrası HSK, Danıştay'ın göreve iade ettiği 387 hakim ve savcı hakkında yeni inceleme başlattı.

Haberler 17.02.2024 - 11:38 Son Güncelleme : 17.02.2024 - 03:38

Danıştayın, FETÖ ile irtibatlı oldukları gerekçesiyle meslekten ihraç edilen 450 hakim ve savcı hakkında göreve iade kararı vermesine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğanın tepki göstermesinin ardından Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) harekete geçti.

HSK, Danıştay tarafından göreve iade kararı verilen 387 isim hakkında yeni inceleme başlattı. Danıştay ise FETÖ irtibatı gerekçesiyle meslekten ihraç edilen hakim ve savcılardan 5 bin 112sinin dava açtığını, 3 bin 799 davada ret, 435 davada ise işlemin iptaline karar verildiğini, bunlara ilişkin temyiz başvurularının da 3 bin 448inin karara bağlandığını duyurdu.

Danıştayın göreve iade kararıyla ilgili Mısır ziyaretinin dönüşünde açıklamalarda bulunan Erdoğan, Danıştayın bu kararının yanı sıra Anayasa Mahkemesinin (AYM) aldığı kararları da hazmedemediğini kaydetmişti.

Bu kararlara sessiz kalamayacaklarını belirten Erdoğan, şunları söylemişti:

Danıştayın aldığı bu karara da sessiz kalmamız mümkün değil. Nasıl ki Anayasa Mahkemesinin aldığı bazı garip kararlarda Cumhur İttifakı olarak tepkisiz kalmıyorsak, bunda da sessiz kalamayız.

Ayrıca Anayasa Mahkemesinin almış olduğu bu kararları hazmedemiyorum. Danıştay zaman zaman yapıyor, bu tür kararlarla bizi rahatsız ediyor ama Anayasa Mahkemesinin sık sık bu tür kararları alması bizi ciddi manada rahatsız ediyor.

Aa

Ana Sayfaya Git