Darbe sanığı pilottan "uyudum" savunması

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 475 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

Haberler 08.07.2020 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara 4. Ar Ceza Mahkemesince Sincan Ceza nfaz Kurumlar Kampüsündeki salonda görülen durumada, darbe giriimi srasnda Ankara üzerinde önleme uçuu yapt iddia edilen sank eski pilot üstemen Mustafa Konur, esasa ilikin mütalaaya kar savunma yapt.

Olay tarihinde 141. Filoda görev yaptn, 15 Temmuz günü filo komutannn Terörle Mücadele Harekat (TMH) yaplacan bildirmesi üzerine mesaide kaldn belirten Konur, ilerleyen saatlerde operasyona ilikin brifing toplantsna katldn söyledi.

Görev dalm yapldktan sonra kendisinden istenen akll mühimmatla balant yaplmasn salayan kripto GPS cihazn bulunduu yerden aldn anlatan Konur, bu cihaz filoya braktktan sonra uçu için hazrlk yapmaya baladn kaydetti.

Saat 00.00 sralarnda ayr uçaklarla sank eski üstemen Adem Krc ile pist ba yaptklarn ifade eden Konur, koordinatlarn verilmesinden sonra Ankara üzerinde uçmaya baladklarn bildirdi.

UYUDUM SAVUNMASI

Bir zaman sonra yaktn azaltarak üsse döndüünü, bu uçuun darbe faaliyeti kapsamnda olmadn iddia eden Konur, Kol liderinin talimatyla hareket ettim. Darbe talimatyla Ankarann üzerinde uçmadm, yaktm azaltarak indim. Havada bulunduum süre boyunca, uçu yapmamam gerektii konusunda dier üslerden uyar yaplmad. savunmasn yapt.

Filoya geldiinde etrafta silahl ahslar gördüünü, bu esnada darbe söylentilerinin konuulduunu aktaran Konur, öyle devam etti:

Bu gelimeler üzerine Aknc Üssünden çkmak istedim ancak buna izin verilmedi. Bir zaman sonra yorulduum için gidip uyudum. Uyandktan sonra yeni görev verilmemesi için filodan uzak olan spor salonuna gidip tabiri caizse saklandm. En kdemsiz kadro pilotuydum. Kimseden hesap soracak konumda deildim. Darbe giriiminden sonra filodan ayrlp orduevine gittim. Gözaltna alndm 27 Temmuza kadar görevimin bandaydm.

FETÖnün mahrem imamlaryla ankesörlü telefon üzerinden irtibat saladna iliki dava dosyasndaki tespitleri kabul etmeyen Konur, örgüt üyesi olduuna ilikin tank beyanlarnn ise gerçei yanstmadn öne sürdü.

Yaklak 4 yldr tutuklu bulunduunu belirten Konur, beraatini talep etti.

Sank avukatnn da savunmasnn ardndan, yarn devam edilmek üzere durumaya ara verildi.

Ana Sayfaya Git