Darbeye karşı büyük sınav!

Güre, "Yargı tarihinde ilk defa darbe karşıtı, demokrasinin, insan hakları, halkın ve milletinin yanında olan bir yargı olarak büyük bir sınavı başarıyla geçtiğimizi düşünüyorum"

Haberler 19.05.2017 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HSYK 1. Dairesinin 5 Nisan-9 Mays kararnamesiyle Diyarbakr Adliyesinde görev yapan ve baka illere atanan 14 hakim ve savc için veda gecesi düzenlendi. Diyarbakr Cumhuriyet Basavcs Güre 15 Temmuz 2016da Diyarbakrda balayan görevimizde, çok zorlu bir süreçte, daha 24 saatimizi tamamlayamadan darbeyle karlam bir meslek grubuyuz derken, Yarg tarihinde ilk defa darbe kart, demokrasinin, insan haklar, halkn ve milletinin yannda olan bir yarg olarak büyük bir snav baaryla geçtiimizi düünüyorum dedi.

HABER MERKEZ

Diyarbakr Adliyesinde görev yapan ve Hakimler ve Savclar Yüksek Kurulu (HSYK) 1. Dairesinin 5 Nisan-9 Mays kararnamesiyle baka illere atanan 14 hakim ve savc için, önceki akam Diyarbakr Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre ev sahipliinde, veda gecesi düzenlendi.

Diyarbakrda bir otelde düzenlenen gecede konuan Vali Hüseyin Aksoy, kentte farkl zamanlarda gelien sorunlarla mücadele ettiklerini söyledi. Diyarbakr halknn huzur ve emniyeti için çaltklarn anlatan Aksoy, bu çalmalar yerine getirirken bütün kurum ve kurulularla i birlii içerisinde hareket ettiklerini belirtti.

KAMU GÖREV KUTSALDIR

Aksoy, Dier kurumlarmzn adliye ile olan ilikilerin en iyi ekilde yürütülmesini salayan hakim ve savclarmzn tümüne teekkür ediyorum. Kamu görevi belirli bir dönemde yaplyor ve sonra farkl noktalara gidiliyor. Bu anlamda da Diyarbakra belirli bir sürede bu görevi yürüten hakim ve savclarmz son kurul kararyla yeni görevlerine atandlar. Diyarbakrdaki hizmetlerinden dolay teekkür ediyor ve yeni görev yerlerinde baarlar diliyorum. diye konutu.

DARBEYE KARI TARH SINAV

Diyarbakr Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre de salonda vedasn yaptklar meslektalarnn da dahil olmak üzere yargda beraberlik hizmeti verdiklerini, zor sürece ramen 9 ay devirdikleri bu dönemden alnlarnn akyla çktklarn düündüünü aktard. Ülkenin tüm kurumlaryla beraber yargnn da büyük bir ateten döndüünü belirten Güre, bu atei Türkiyede hizmet veren askeri, sivili, emniyeti ve tüm kurumlarnn iliklerine kadar hissettiini dile getirdi.

Yarg tarihinde ilk defa darbe kart, demokrasinin, insan haklar, halkn ve milletinin yannda olan bir yarg olarak büyük bir snav baaryla geçtiimizi düünüyorum. diyen Güre, meslektalarnn çok büyük fedakarlklar yaptn, risk aldn ve arkalarna bakmayarak bugünlere geldiklerini anlatt.

BÜYÜK BR TECRÜBE YAANDI

Bundan sonraki süreçte ayr yerlere giden meslektalarnn ayr tecrübeler kazandn düündüünü aktaran Güre, öyle devam etti: 15 Temmuz 2016da Diyarbakrda balayan görevimizde, çok zorlu bir süreçte, daha 24 saatimizi tamamlayamadan darbeyle karlam bir meslek grubuyuz. Meslektalarm Diyarbakrda devlet, yarg ve meslek deneyimlerini yllar geçtikçe ne kadar önemli olduunu çok daha iyi anlayacaklarndan eminim. Bu nedenle meslektalarma yeni görev yerlerinde baarlar diliyorum.

GÖREV YERLER DEENLER

Daha sonra Konya Ar Ceza Mahkemesi Bakanlna atanan Adalet Komisyonu ve 2. Ar Ceza Mahkemesi Bakan Eyüp Mergenin aralarnda bulunduu 14 hakim savcya plaket ve hediyeleri verildi. Plaketi alan Mergen, kentin ve ülkenin farkl zamanlarda yaad terör olaylar nedeniyle zor süreçten geçtiini ifade etti.

Geceye, Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atilla, 7. Kolordu Komutan Korgeneral Ali Sivri, Jandarma Bölge Komutan Tümgeneral Musa çitil, l Jandarma Komutan Tugeneral Ali Demir, 8. Ana Jet Üs Komutan Tugeneral Kadircan Kotta, savc, hakim ve adliye personeli ile Genel Yayn Yönetmenimiz Ömer Büyüktimur katld.

Ana Sayfaya Git