Görüş Bildir

Darbeye karşı büyük sınav!

Güre, "Yargı tarihinde ilk defa darbe karşıtı, demokrasinin, insan hakları, halkın ve milletinin yanında olan bir yargı olarak büyük bir sınavı başarıyla geçtiğimizi düşünüyorum"

Darbeye karşı büyük sınav!

HSYK 1. Dairesinin 5 Nisan-9 Mayıs kararnamesiyle Diyarbakır Adliyesinde görev yapan ve başka illere atanan 14 hakim ve savcı için veda gecesi düzenlendi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Güre "15 Temmuz 2016'da Diyarbakır'da başlayan görevimizde, çok zorlu bir süreçte, daha 24 saatimizi tamamlayamadan darbeyle karşılaşmış bir meslek grubuyuz" derken, "Yargı tarihinde ilk defa darbe karşıtı, demokrasinin, insan hakları, halkın ve milletinin yanında olan bir yargı olarak büyük bir sınavı başarıyla geçtiğimizi düşünüyorum" dedi.

HABER MERKEZİ

Diyarbakır Adliyesi'nde görev yapan ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 1. Dairesinin 5 Nisan-9 Mayıs kararnamesiyle başka illere atanan 14 hakim ve savcı için, önceki akşam Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre ev sahipliğinde, veda gecesi düzenlendi.

Diyarbakır'da bir otelde düzenlenen gecede konuşan Vali Hüseyin Aksoy, kentte farklı zamanlarda gelişen sorunlarla mücadele ettiklerini söyledi. Diyarbakır halkının huzur ve emniyeti için çalıştıklarını anlatan Aksoy, bu çalışmaları yerine getirirken bütün kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde hareket ettiklerini belirtti.

KAMU GÖREVİ KUTSALDIR

Aksoy, "Diğer kurumlarımızın adliye ile olan ilişkilerin en iyi şekilde yürütülmesini sağlayan hakim ve savcılarımızın tümüne teşekkür ediyorum. Kamu görevi belirli bir dönemde yapılıyor ve sonra farklı noktalara gidiliyor. Bu anlamda da Diyarbakır'a belirli bir sürede bu görevi yürüten hakim ve savcılarımız son kurul kararıyla yeni görevlerine atandılar. Diyarbakır'daki hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor ve yeni görev yerlerinde başarılar diliyorum." diye konuştu.

DARBEYE KARŞI TARİHİ SINAV

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre de salonda vedasını yaptıkları meslektaşlarının da dahil olmak üzere yargıda beraberlik hizmeti verdiklerini, zor sürece rağmen 9 ayı devirdikleri bu dönemden alınlarının akıyla çıktıklarını düşündüğünü aktardı. Ülkenin tüm kurumlarıyla beraber yargının da büyük bir ateşten döndüğünü belirten Güre, bu ateşi Türkiye'de hizmet veren askeri, sivili, emniyeti ve tüm kurumlarının iliklerine kadar hissettiğini dile getirdi.

"Yargı tarihinde ilk defa darbe karşıtı, demokrasinin, insan hakları, halkın ve milletinin yanında olan bir yargı olarak büyük bir sınavı başarıyla geçtiğimizi düşünüyorum." diyen Güre, meslektaşlarının çok büyük fedakarlıklar yaptığını, risk aldığını ve arkalarına bakmayarak bugünlere geldiklerini anlattı.

BÜYÜK BİR TECRÜBE YAŞANDI

Bundan sonraki süreçte ayrı yerlere giden meslektaşlarının ayrı tecrübeler kazandığını düşündüğünü aktaran Güre, şöyle devam etti: "15 Temmuz 2016'da Diyarbakır'da başlayan görevimizde, çok zorlu bir süreçte, daha 24 saatimizi tamamlayamadan darbeyle karşılaşmış bir meslek grubuyuz. Meslektaşlarım Diyarbakır'da devlet, yargı ve meslek deneyimlerini yıllar geçtikçe ne kadar önemli olduğunu çok daha iyi anlayacaklarından eminim. Bu nedenle meslektaşlarıma yeni görev yerlerinde başarılar diliyorum."

GÖREV YERLERİ DEĞİŞENLER

Daha sonra Konya Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atanan Adalet Komisyonu ve 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Eyüp Mergen'in aralarında bulunduğu 14 hakim savcıya plaket ve hediyeleri verildi. Plaketi alan Mergen, kentin ve ülkenin farklı zamanlarda yaşadığı terör olayları nedeniyle zor süreçten geçtiğini ifade etti.

Geceye, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kadircan Kottaş, savcı, hakim ve adliye personeli ile Genel Yayın Yönetmenimiz Ömer Büyüktimur katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi