Diyarbakır'daki sivil toplum ve işveren örgütlerinden yardım kampanyası

Diyarbakır'daki bazı sivil toplum ve işveren örgütleri yardım kampanyası başlattı.

Haberler 01.04.2020 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda bulunan baz sivil toplum ve iveren örgütleri yardm kampanyas balatt. Kampanyaya ilikin yaplan yazl açklamada, özel sektördeki birçok iletmenin üretimine ara vererek çalanlarn ücretiz izine sevk ettii hatrlatlarak, Bu durum doal olarak hem isizlii, hem de üretimi olumsuz etkilemektedir. Bir taraftan iyerini kapatmak zorunda küçük esnafn karlat ekonomik kriz, öte yandan zorunlu olarak ücretsiz izine sevk edilen çalanlar ekonomik anlamda çok zor bir süreci yaamak zorunda kalacaklardr.

BARINMA VE SOSYAL YARDIMLAMA

Bu büyük felaket insanlar arasnda gda, barnma ve sosyal konularnda yardmlamay zorunlu hale getirtmitir. Bu zorlu süreçte toplum olarak birbirimize daha çok ihtiyacmz olacaktr. Dolaysyla insanlmz ön plana çkarmak için önemli bir frsat önümüzde durmaktadr. Bu günler dayanma ve sahiplenme duygusunu toplumun tüm katmanlar arasnda yayma günüdür. Diyarbakr halknn bu zor günlerde büyük bir dayanmann içinde olacandan hiçbir kukumuz yok denildi.

YARDIM KAMYPANYASI BALATIYORUZ

Zor günlerin dayanmayla çok daha ksa sürede atlatacann belirtildii açklamada, Bu süreçte her bir bireyin yapaca en küçük fedakrln toplumsal dayanmaya katks çok büyük olacaktr. Unutmayalm en büyük yangnlar bir kvlcm, en büyük nehirler bir damla su ile balar. Bizler Diyarbakr i camias olarak bu ilk kvlcm çakmak, ilk damlay nehir yatana brakmak için yola çkyor, yardmlama ve dayanma kampanyas balatyoruz. Hep birlikte yürüteceimiz bu kampanyada ihtiyaç sahiplerine gda yardmnn yan sra evini ve/veya iyerini kiraya vermi olan mülk sahiplerinden 3 ay için kiraclarndan kira almayarak fedakrlk göstermelerini bekliyoruz. Bugünden itibaren balatacamz yardm kampanyasna tüm Diyarbakr halkn destek vermeye, birlikte güzel yarnlara ulamak için el ele vermeye davet ediyoruz.Gün ekmeimizi, amz paylama günüdür. Gün e, dost, akraba ayrm yapmadan ihtiyaç sahiplerine el uzatma günüdür. Paylamak güzeldir, bugün deilse ne zaman? Evimizde kalalm, salkl kalalm ifadeleri kullanld.

KAMPANYAYI BALATAN ÖRGÜTLER

Kampanyay balatan sivil toplum ve iveren örgütlerinin isimleri öyle: Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas (DTSO), Diyarbakr Ticaret Borsas (DTB), Diyarbakr Esnaf ve Sanatkrlar Odalar Birlii (DESOB), Diyarbakr Serbest Muhasebeci ve Mali Müavirler Odas (DSMMMO), Dou ve Güneydou Sanayici ve nsanlar Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSFED), Diyarbakr Di Hekimleri Odas, TEB 11. Bölge Diyarbakr Eczaclar Odas, Diyarbakr Organize Sanayi Bölgesi Bakanl, Diyarbakr Sanayici ve nsanlar Dernei (DSAD), Dou ve Güneydou Kadnlar Dernei (DOGÜNKAD), Diyarbakr Giriimci Kadnlar Dernei (DGKAD), Diyarbakr Kadnlar Dernei (DKAD), Diyarbakr Organize Sanayi Adamlar Dernei (DOSAD), Diyarbakr Mermerciler Madenciler Dernei (DMMD), Güneydou Tekstil Sanayi ve nsanlar Dernei (GÜNTAD), Güneydou Genç Adamlar Dernei (GÜNGAD), Ortadou Sanayici ve Giriimci nsanlar Dernei (OSGAD), TÜMSAD Diyarbakr ubesi, HAKSAD Diyarbakr ubesi, Diyarbakr Yeniehir Ziraat Odas, Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas Kadn Meclisi, TOBB Diyarbakr Genç Giriimciler Kurulu, TOBB Diyarbakr Kadn Giriimciler Kurulu, Dicle Toplumsal Aratrmalar Merkezi Dernei (DTAM).

Ana Sayfaya Git