DBP İl Eşbaşkanı Gülmez tahliye edildi

DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Seval Gülmez, "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklu yargılandığı davanın duruşmasında tahliye edildi.

Haberler 19.05.2022 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakr l Ebakan Seval Gülmez, Diyarbakr 11inci Ar Ceza Mahkemesinde örgüt üyelii suçlamasyla yargland davann durumas görüldü. Durumaya, Gülmez tutuklu bulunduu Diyarbakr Kadn Kapal Cezaevinden Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) üzerinden katlrken avukat Burhan Arta ve Cemile Turhall Balsak durumada hazr bulundu.

GÜLMEZE TAHLYE KARARI

Gülmez, partisinin faaliyetleri nedeniyle hakknda açlan baka bir dosyann görülmekte olan dosyayla birletirilmesine ilikin savunma yapt. Kürtçe ifadesinin tercüman araclyla Türkçeye çevrildii Gülmez, iddialar kabul etmediini, kendisinin siyasetçi olduunu ve ayn zamanda da nsan Haklar Dernei üyesi olduunu belirtti. Dosyada suçlama konusu yaplan eylemlerin demokratik niteliine iaret eden Gülmez, Dosyada yer alan etkinlikler demokratik etkinliklerdir. Tutukluluumun üzerinden 4 aylk bir süre geçti. Toplamda 9 ay bu dosyadan tutuklu kaldm, tahliyemi talep ediyorum diye konutu.

Savc, Gülmezin tutukluluu devam yönünde karar verilmesini istedi. Gülmezin avukat, gelecek celse ayrntl beyanlarda bulunacan belirterek, birleen dosyadaki eylem ve etkinliklerin görülen dosyadakiyle ayn olduunu belirtti. Müvekkilinin gözaltna alndnda koronavirüs olduunu, emniyette götürülüp test yapldn ve testin pozitif çkmasyla serbest brakldn, müvekkilinin bu sürede evden bir yere gitmediini vurgulayan Arta, ayn dosyadan müvekkili hakknda tekrardan tutuklama kararnn çktna iaret etti. Müvekkilinin delilleri karartma durumunun söz konusu olmadn, dosyada zaten delilin bulunmadn, delil olarak sunulanlarn siyasi mahiyetli hareketler olduunu dile getiren Arta, müvekkilinin tahliyesini talep etti.

Mahkeme, delillerin toplanm olmas ve Gülmezin tutuklu kald süreyi göz önüne bulundurarak, yurt d yasa adli kontrol tedbiriyle tahliyesine karar verdi. Mahkeme, durumay 19 Ekime erteledi.

Ana Sayfaya Git