Dedaş'ın keyfi tutumu, yaktı

Abonelerini "sögüşlemenin" ötesinde hiç bir faaliyette bulunmayan ve altyapıya önem vermeyen DEDAŞ'ın elektrik direkleri bakımsızlık nedeniyle, tehdit oluşturuyor.

Haberler 10.07.2019 - 10:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda skandal uygulamalaryla sürekli gündem olan Dicle Elektrik Datm Anonim irketine (DEDA) ait elektrik direkleri bakmszlk nedeniyle yangna neden oluyor. Elaz yolu 13. kilometrede elektrik direinden kaynaklanan örtü yangn itfaiye ekiplerinin youn uralar sonucu yangn söndürüldü. Büyük bir facia klpay atlatld.

DREKLER BAKIMSIZ

Diyarbakr ve bölgenin elektrik ihtiyacn karlayan DEDAn enerji nakil hatlarnda yapmas gereken rutin bakmlar yerine getirmememsi tehlikeye davetiye çkaryor.

YANGINA YOL AçTI

Elaz yolu 13. kilometrede yer alan Altnda Dinlenme Tesislerinin arkasnda bulunan DEDAa ait elektrik direklerinin birinde dün akam saatlerinde kablolarn temas etmesi sonucu direkte fincan diye tabir edilen aparat alev alarak yere dütü.

TFAYE MÜDAHALE ETT

Alevin çallklar tututurmas sonucu yangn çkt. Yangna ilk olarak çevrede bulunan tesis çalanlar müdahale etti. Ksa sürede büyüyen ve tesisi tehdit etmeye balayan yangn, olay yerine çarlan itfaiye ekiplerinin youn uralar sonucu söndürüldü. Bir çok beton mikserinin de yangna müdahale edildii gözlerinken, tesis çevresinde hasar olutu. Büyük bir facia klpay atlatlrken, itfaiye ekipleri yangnla ilgili soruturma balatt.

Buarada tesis yetkilileri, DEDAa ait bölgedeki trafo ve elektrik direklerinin yetersiz olduu gibi, bakmszlk nedeniyle sürekli arzalar verdiini ve tehditler oluturduunu bildirdi. Yetkililerin, sorunlara çözüm bulmasn istedi.

Ana Sayfaya Git