Dedaş'ın keyfi tutumu, yaktı

Abonelerini "sögüşlemenin" ötesinde hiç bir faaliyette bulunmayan ve altyapıya önem vermeyen DEDAŞ'ın elektrik direkleri bakımsızlık nedeniyle, tehdit oluşturuyor.

Dedaş'ın keyfi tutumu, yaktı

Diyarbakır'da skandal uygulamalarıyla sürekli gündem olan Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketine (DEDAŞ) ait elektrik direkleri bakımsızlık nedeniyle yangına neden oluyor. Elazığ yolu 13. kilometrede elektrik direğinden kaynaklanan örtü yangını itfaiye ekiplerinin yoğun uğraşları sonucu yangın söndürüldü. Büyük bir facia kılpayı atlatıldı.

DİREKLER BAKIMSIZ

Diyarbakır ve bölgenin elektrik ihtiyacını karşılayan DEDAŞ’ın enerji nakil hatlarında yapması gereken rutin bakımları yerine getirmememsi tehlikeye davetiye çıkarıyor.

YANGINA YOL AÇTI

Elazığ yolu 13. kilometrede yer alan Altındağ Dinlenme Tesislerinin arkasında bulunan DEDAŞ’a ait elektrik direklerinin birinde dün akşam saatlerinde kabloların temas etmesi sonucu direkte fincan diye tabir edilen aparat alev alarak yere düştü.

İTFAİYE MÜDAHALE ETTİ

Alevin çalılıkları tutuşturması sonucu yangın çıktı. Yangına ilk olarak çevrede bulunan tesis çalışanları müdahale etti. Kısa sürede büyüyen ve tesisi tehdit etmeye başlayan yangın, olay yerine çağrılan itfaiye ekiplerinin yoğun uğraşları sonucu söndürüldü. Bir çok beton mikserinin de yangına müdahale edildiği gözlerinken, tesis çevresinde hasar oluştu. Büyük bir facia kılpayı atlatılırken, itfaiye ekipleri yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Buarada tesis yetkilileri, DEDAŞ'a ait bölgedeki trafo ve elektrik direklerinin yetersiz olduğu gibi, bakımsızlık nedeniyle sürekli arızalar verdiğini ve tehditler oluşturduğunu bildirdi. Yetkililerin, sorunlara çözüm bulmasını istedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz