Demirel'e tutuklama

HDP Grup Başkanvekili Demirel'in, "silahlı terör örgütüne üye olmak", "terör örgütü propagandası yapmak" ve "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama" suçlarından tutuklandı.

Haberler 14.12.2016 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Grup Bakanvekili çalar Demirelin, silahl terör örgütüne üye olmak, terör örgütü propagandas yapmak ve kanuna aykr toplant ve yürüyülere silahsz katlarak ihtara ramen kendiliinden dalmama suçlarndan hakknda 10 yldan 23 yla kadar hapis istemiyle açlan dava nedeniyle gözaltna alnd örenildi.

SORGULAMASI UZUN SÜRDÜ

Demirel hakknda, Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca silahl terör örgütüne üye olmak, terör örgütü propagandas yapmak ve kanuna aykr toplant ve yürüyülere silahsz katlarak ihtara ramen kendiliinden dalmama suçlarndan 10 yldan 23 yla kadar hapis istemiyle hazrlanan iddianamenin 5. Ar Ceza Mahkemesinde kabul edilerek dava açlmasnn ardndan yakalama karar çkartld. Bunun üzerine Demirelin, savunmasnn alnmas için Ankarada gözaltna alnarak, Diyarbakra getirildi.

TUTUKLAMAYA SEVK EDLD

Demirel, getirildii Diyarbakrda emniyetteki ilemlerinden sonra adliyeye sevk edildi. Diyarbakr 5. Ar Ceza Mahkemesindeki durumada hakkndaki suçlamalar kabul etmeyen Demirel beraatini istedi. Savc ise hazrlad mütalaasnda Demirelin tutuklanmasn talep etti. Mahkeme verdii ksa arann ardndan HDP Grup Bakanvekili çalar Demirelin tutuklanmasna karar verdi.

- ddianameden

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca hazrlanan ve mahkemece kabul edilen iddianamede, güvenlik güçlerince Sur ilçesinde PKKl teröristlere yönelik operasyonda Demirelin, terör örgütünün çars üzerine toplanan kalabalkla sokaa çkma yasa bulunan Sur ilçesine girmeye çalt kaydedildi.

Geçen yl Dicle ilçesinin Kurunlu Mahallesinde terör örgütü mensuplar ve ibirlikçileri tarafndan sözde ehitlik olarak tabir edilen bölgede askeri operasyon gerçekletirildii anmsatlan iddianamede, Demirelin, operasyonun ardndan bölgeye gittii ve burada konuma yapt kaydedildi.

Demirelin konumasna ilikin iddianamede u deerlendirmede bulunuldu:

üpheli Demirel, konumasnda ölen teröristlerden ehit, bunlarn gömüldüü yerden ehitlik olarak bahsetmi, örgüt üyelerine yönelik operasyonlar katliam olarak nitelendirmitir. Operasyon srasnda örgüt elemanlar tarafndan kazlan çukurlarn, maynl tuzaklamalardan övgüyle bahsettii anlalmtr. Sur, Silvan, Cizre, Nusaybin ve Vartodaki çukur kazma ve bombal tuzaklamalarla balant kurarak bu durumu Kürt halknn direnii olarak göstermitir.

üphelinin, örgütün cebir ve iddete dayal silahl faaliyetlerini destekleyici ve meru gösterici mahiyette, silahl terör örgütünün propagandasn yaptnn belirlendiine iaret edilen iddianamede, Demirelin, teröristlerce yapld halde tarihi eserlere, camilere ve dier yaplara güvenlik kuvvetlerince zarar verildii yönünde alg oluturmaya çalt vurguland.

ddianamede, Demirelin terör yöntemlerini kullanmay özendirdii ve terörizmi yücelttii belirtildi.

Ana Sayfaya Git