Demirtaş bir davadan daha beraat etti

Selahattin Demirtaş'ın 'Kamu görevlisine hakaret' iddiasıyla yargılandığı davanın 12'nci duruşmasında karar çıktı. Mahkeme, suçun sabit olmadığını belirterek beraatına karar verdi.

Haberler 30.11.2019 - 11:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) eski E Genel Bakan Selahattin Demirta hakknda, Viranehir 1nci Asliye Mahkemesi tarafndan Kamu görevlisine görevinden dolay hakaret suçlamasyla açlan davann 12nci durumas görüldü. Durumaya Selahattin Demirta katlmazken avukatlar Mehmet Sertaç Kayar ve Mevlüt Güne hazr bulundu.

HAKARETN KME EDLD TESPT EDLMED

Duruma avukat Kayarn savunmasyla balad. Müvekkilinin müteki ahsa sarf ettii iddia edilen hakaret sözcüünü kullanmadn belirten Kayar, CD kaytlarndan da anlalaca üzere sarf edilen hakaret sözcüü müvekkilim tarafndan söylenmemitir. Ayn zamanda sarf edilen hakaret sözcüünün kimin kime kar sarf ettii de tespit edilmemitir. Bu nedenle üpheden sank yararlanr ilkesi gerei müvekkilimin beraatna karar verilmesini talep ediyorum dedi.

ÜPHEDEN SANIK YARARLANIR

Avukat Güne ise müvekkilinin konumu ve ahsiyeti itibariyle isnat edilen cümleyi sarf edecek biri olmadn söyledi. Sarf edildii iddia edilen kelimenin günlük hayatta skça kullanlan Olamaz, nasl olur, inanamyorum gibi kelimelerinin refleks olarak kaba söylemi olduunun altn çizen Güne, Ayrca sarf edilen kelimenin müvekkilim tarafndan mütekiye kar söylendii tespit edilmemitir. Bu ve önceki savunmalarmzn nazara alnarak müvekkilimin beraatn talep ederiz dedi.

Sözü sorulan savc, Selahattin Demirtan kamu görevlisine hakaret ettii gerekçesi ile 1 yldan 3 yla kadar ceza hapisle cezalandrlmasn istedi. Mahkeme heyeti dosyann incelenerek aratrlacak baka bir hususun kalmamasndan dolay kararn açklad.

Sann üzerine atl Kamu görevlisine görevinden dolay hakaret suçunu ilediinin sabit olmamasndan dolay beraatna karar verdi.

Ana Sayfaya Git