'Demirtaş Kürt diye 'bırak ona ne olursa olsun mu' diyeceğiz'

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın tutuklu olmasını eleştirerek, "Adayın biri hapiste, diğerleri propaganda yapıyor, bu doğru değil. Demirtaş Kürt diye, 'bırak ona ne olursa olsun mu' diyeceğiz. Böyle bir şey olmaz, bunları doğru bulmuyorum" dedi.

Haberler 13.05.2018 - 10:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakanl seçimlerinin ikinci tura kalmas durumunda ve baka bir adayn tura çkmas halinde onun yardmcs olabileceini söylediini hatrlatan nce, ayn durumu kendisi için de istediini aktard. Muharrem nce, Arkadalarn da bana yardmc olmalarn isterim. Bu beni mutlu eder. Bu birinci tur öncesi centilmenlik anlamasdr ayn zamanda. Benim sözüm söz. Herkesin bu konuda söz vermesi milletimizin yararnadr dedi.

DEKL YAPSIN DA GÖREYM

Görünen havada bu seçimlerin ikinci tura kalmayacak olduunu kaydeden nce, çok güvendiim bir anket firmas 4 Maysta adaylm açklandktan sonra grafiimin çok yüksek çktn söyledi dedi. KHK ile verilen yetki konusuna da deinen Muharrem nce, Seçimi kaybetse dahi yeni seçilecek olan cumhurbakanna yetki devredilene kadar her türlü deiiklii yapabilecek. Ben 24 Haziranda seçimi kazanaym, o da görevi devredene kadar her türlü deiiklii yapsn da göreyim. Merak etmeyin, yurttalarmzn cann skmasn istemem. Yeter ki seçimi kazanalm diye konutu.

HDPNN TTFAKTA YER ALMAMASI

Bir gazetecinin HDPnin ittifakta yer almamasnn kendisini nasl etkiledii sorusuna ise nce, Siyaset ileriye dönük bir itir. Önümüze bakmamz lazm. O günkü görümelerde olmam olabilir, önümüzdeki günlerde siyasetin nasl ekilleneceini bilemeyiz. Bütün siyasi partilere eit mesafede davranacak bir kii olarak gönüllerde ittifak bu millet kuracaktr yantn verdi.

ISLAK MZA OYLARIN çALINMASININ ÖNÜNE GEçER

Bir gazetecinin oylarn çalnma üphesi yaayp yaamad yönündeki soruya ise nce, öyle yant verdi:

Bunun tek çaresi slak imzal tutanak. Türkiyede kaç sandk varsa her sandktan slak imzal tutanak gelirse, bilgisayarlarda deitirmeleri bir ie yaramaz. Islak imzal tutanak dnda gerisi palavradr. Yalovada bir oy bile çalnmamtr, çünkü hiç slak imzal tutanak eksik deil ki. Kurulacak 170 bin sandk için 170 bin asker bulamyorsak dükkan kapatalm. Yüksek Seçim Kurulunda da bir ey olmayacak, ona da cannz skmayn. Avukatlara sürekli çarda bulunuyorum. Cübbeleriniz arabanzda olsun, bir ey olursa 100 bin avukatla YSKnn önüne gideriz. Güvenin ve gidin oyunuzu kullann.

SELAHATTN DEMRTAIN HAPSTE OLMASI

Tutuklu olan HDPnin Cumhurbakan aday Selahattin Demirtaa ilikin soru üzerine ise Muharrem nce, unlar kaydetti:

Ben rakiplerimin bir kolunu balayarak güre yapmak istemem. Kim olursa olsun adil yarmak ve güremek isterim. Dier adaylarn benimle eit artlarda yarmasn isterim. Adayn biri hapiste, dierleri propaganda yapyor, bu doru deil. Bu bir süre vicdanlar karartr. Bu demokrasiye, hakkaniyete, eitlie uygun deil. Demirta Kürt diye brak ona ne olursa olsun mu diyeceiz. Böyle bir ey olmaz, bunlar doru bulmuyorum.

Muharrem nce, basn toplantsnn ardndan karayoluyla Afyonkarihisarn Dinar ilçesine gitmek için Antalyadan ayrld.

Ana Sayfaya Git