Demokrasiye fiili darbeydi

Akkoç, 28 Şubat sürecinin, milletin inancına, iradesine, değerlerine, insan haklarına, demokrasiye ve özgürlüklere yapılan fiili bir darbe olduğunu söyledi.

Haberler 01.03.2022 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Diyarbakr l Bakanl, 28 ubat sürecinin yl dönümü nedeniyle basn açklamas yapt.

AK Parti il binas önünde bir araya gelen partililer adna abasn açklamasn okuyan AK Parti l nsan Haklar Bakan Zeki Akkoç, Türk siyasi tarihinde postmodern darbe eklinde nitelendirilen 28 ubat sürecinin, milletin inancna, iradesine, deerlerine, insan haklarna, demokrasiye ve özgürlüklere yaplan fiili bir darbe olduunu söyledi.

DEMOKRASYE FL DARBE

1000 yl sürecek dedikleri 28 ubat süreci ile insanlar ayrmc, ötekiletirici, insan haklarna aykr uygulamalara maruz braklm, milyonlarca insann hayat karartlmtr. diyen Akkoç, kadnlarn ve genç kzlarn bu karanlk sürecin en büyük madurlarndan olduunu aktard.

Akkoç, Darbecilerin kurduu ikna odalarnda nice kadn, inançlar hiçe saylarak horlanm ve baskya maruz kalmtr. Baörtüleri açlmaya zorlanmtr. Bu odalarda psikolojik basklara maruz braklan kzlarmzn çou üniversitelerdeki, liselerdeki eitimlerini yarda brakmak zorunda kalm ve etkisi bugün dahi süren travmalar geçirmitir. Getirilen kanunsuz baörtüsü yasa ile kadnlarn çalma hayatnda var olmalar engellenmitir. Siyasi görü ve inancndan dolay insanlar çalma, eitim, ibadet, düünce ve ifade özgürlükleri gibi temel haklar ellerinden alnmtr.

Ana Sayfaya Git