Derneklerden ortak tavır!

DİYARBAKIR'da, İçişleri Bakanlığı tarafından terörle ilişkileri oldukları iddiasıyla faaliyetleri durulan dernekler adına ortak yapılan açıklamada, toplum vicdanını ikna edebilecek bir gerekçe gösterilmeden derneklerin kapılarına mühür vurulduğu öne sürüldü.

Haberler 17.11.2016 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda faaliyet gösteren ve çileri Bakanl karar ile terörle ilikili olduklar iddiasyla faaliyetleri durdurulan dernekler DBP Diyarbakr l Bakanlnda ortak basn toplants düzenledi. Mezopotamya Yaknlarn Kaybeden Ailelerle Yardmlama, Dayanma ve Kültür Dernei (Meya-Der), Özgür Gazeteciler Cemiyeti (ÖGC), Sarmak Dernei, Özgür Kadn Kongresinin de aralarnda bulunduu 47 dernek adna açklamay Meya-Der Bakan Aye Dicle yapt. Dicle, dernek kapatmalar meru görmediklerini, kentte toplumsal, siyasal ve sosyal alanlarda faaliyet yürüten derneklerin, Diyarbakr Valilii tarafndan toplum vicdann ikna edebilecek hiçbir gerekçe gösterilmeden kaplarna mühür vurulduunu belirterek, Özellikle son bir yldan bu yana Türkiye, AKP iktidar eliyle adm adm pek çok faizan uygulamay yaama geçirerek ülkeyi yaanmaz hale getirmektedir. Kendisine muhalif gördüü her oluuma, örgütlenmeye basknn ötesinde yok etme amacyla yaklamakta ve nihai amac olan tek adam rejimini tesis etmeye çalmaktadr. Anti demokratik OHAL yasasna dayanlarak verilen bu dernek kapatma karar her eyden önce meru görmediimizi belirtmek isteriz. çünkü kapsna mühür vurduunuz bu dernekler yüz binlerce insan temsil etmekte ve toplumda ciddi karlklar bulunan kurumlardr dedi.

Meya-Der Bakan Aye Dicle, faaliyeti durdurulan derneklerin yeniden oluabileceini ifade ederek, öyle konutu:

Toplumun, bireylerin örgütlenme özgürlüünü sfrlayan; bireyi, devlet bata olmak üzere her tür otoriteye kar korunaksz brakan bu uygulama ile hedeflenenin toplumun örgütlü yapsn parçalamak, datmak olduunun farkndayz. Bu kurumlar sosyal devlet iddiasndaki devlet ve kurumlarnn ihmal ettii, bilerek yapmad pek çok hizmeti, bireyin örgütlenme hakkn kullanarak büyük bir emekle oluturduu bu kurumlar üzerinden topluma ulatrmakta ve hizmet sunmaktayd. Bu kurumlar kapatarak halkn zulme ve basklara boyun emesini amaçlyorsunuz. En nihayetinde siyaseten ve meru yollardan teslim alamadnz bu halk teslim almak, diz çöktürmek istiyorsunuz. Her eye yeniden balar gibi bu kurumlarmzn çalma alanlarna dair yeni örgütlü kurumlar halkmzla birlikte gerekirse yeniden oluturacaz.

Ana Sayfaya Git