Dev şirketler yangın bölgeleri için harekete geçti

Orman yangınları ile mücadele devam ederken şirketler de yardım kampanyaları ile mücadeleye destek olmaya başladı. Türkiye'nin önde gelen zincir marketleri bölgede ihtiyaç duyulan malzemelerin tedarik edileceğini açıklarken, TOBB maddi yardımda bulunulacağını, TİM ve TESK de ağaçlandırma kampanyaları başlatılacağını ifade etti.

Haberler 31.07.2021 - 00:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tükiyenin güneyindeki orman yangnlar ile mücadele son sürat devam ederken büyük irketler de söz konusu bölgelere ulatrlmak üzere yardm çalmalarna balad. irketlerden açklamalar arka arkaya gelirken, TOBB 5 milyon lira destek verileceini açklad. TM ve TESK ise aaçlandrma kampanyas balatt.

SUNEXPRESS

Türkiyenin birçok farkl noktasnda çkan orman yangnlar nedeniyle SunExpress, AFAD, AKUT ve itfaiye uzman ekip ve personelini yangn bölgelerine ücretsiz ulam desteinin yan sra o bölgelere yaplacak yardmlar da ücret talep etmeden tayacaklarn açklad.

CARREFOURSA

Türkiyenin önce gelen zincir marketlerinden Carrefoursa yangn bölgelerinde yer alan kamu kurumlarna su, gda ve hijyen malzemesi datm yapmaya balad.

MGROS

Türkiyenin önce gelen bir dier zincir marketi Migros da gereken yerlere ulatrlmak üzere ihtiyaç malzemesi sevkine balad.

irketten yaplan açklamada, yangnlarn etkiledii herkese geçmi olsun dileklerimizi iletiyor; hayatn kaybedenlere rahmet ve yaknlarna basal diliyoruz. ifadelerine yer verildi.

TOBBDAN 5 MLYON LRA DESTEK

Türkiye Odalar ve Borsalar Birlii (TOBB) Bakan Rifat Hisarcklolu, yanan ormanlar eski haline kavuturmak ve daha yeil bir Türkiye için TOBB olarak 5 milyon lira destek verdiklerini duyurdu. Hisarcklolu, Twitter hesabndan orman yangnlar nedeniyle yapt paylamda, milletin yannda olduklarn bildirdi.

TMDEN AAçLANDIRMA

Türkiye hracatçlar Meclisi (TM), gelecek nesillere yeil bir Türkiye brakmak amacyla ormanlk alanlar aaçlandrma adna yeil seferberlik balatt. Aaçlandrma seferberliiyle ilgili deerlendirmede bulunan TM Bakan smail Gülle, Yurdumuzun cennet köelerinde, ülkemizin cierlerinde yaanan yangnlar bizleri ziyadesiyle üzdü. Ormanlarmza düen her ate yüreimizi dalyor. Yeil vatanmz yeniden aaçlandrmak adna balatm olduumuz seferberlikle, yeil bir Türkiye için gelecee nefes olacaz. diye konutu.

TESK AAçLANDIRMA

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken, ülke genelindeki orman yangnlarnda zarar gören alanlar aaçlandrmak için kampanya balattklarn bildirdi. Palandöken, ksa sürede ülkenin birçok bölgesinde balayan orman yangnlarnn herkesin cierini yaktn ifade etti.

TMB FDAN BAII KAMPANYASI

Türkiye Müteahhitler Birlii (TMB), orman yangnlarndan zarar gören bölgeleri yeniden yeertmek için fidan ba kampanyas balatt. TMB Bakan Erdal Eren, yapt yazl açklamada, orman yangnlaryla mücadele eden çalanlara ve vatandalara tüm Türkiyenin minnet borcu olduunu ifade etti.

Ana Sayfaya Git