Görüş Bildir

Dev şirketler yangın bölgeleri için harekete geçti

Orman yangınları ile mücadele devam ederken şirketler de yardım kampanyaları ile mücadeleye destek olmaya başladı. Türkiye'nin önde gelen zincir marketleri bölgede ihtiyaç duyulan malzemelerin tedarik edileceğini açıklarken, TOBB maddi yardımda bulunulacağını, TİM ve TESK de ağaçlandırma kampanyaları başlatılacağını ifade etti.

Dev şirketler yangın bölgeleri için harekete geçti

Tükiye'nin güneyindeki orman yangınları ile mücadele son sürat devam ederken büyük şirketler de söz konusu bölgelere ulaştırılmak üzere yardım çalışmalarına başladı. Şirketlerden açıklamalar arka arkaya gelirken, TOBB 5 milyon lira destek verileceğini açıkladı. TİM ve TESK ise ağaçlandırma kampanyası başlattı.

SUNEXPRESS

Türkiye’nin birçok farklı noktasında çıkan orman yangınları nedeniyle SunExpress, AFAD, AKUT ve itfaiye uzman ekip ve personelini yangın bölgelerine ücretsiz ulaşım desteğinin yanı sıra o bölgelere yapılacak yardımları da ücret talep etmeden taşıyacaklarını açıkladı.

CARREFOURSA

Türkiye'nin önce gelen zincir marketlerinden Carrefoursa yangın bölgelerinde yer alan kamu kurumlarına su, gıda ve hijyen malzemesi dağıtımı yapmaya başladı.

MİGROS

Türkiye'nin önce gelen bir diğer zincir marketi Migros da gereken yerlere ulaştırılmak üzere ihtiyaç malzemesi sevkine başladı.

Şirketten yapılan açıklamada, yangınların etkilediği herkese geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor; hayatını kaybedenlere rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

TOBB'DAN 5 MİLYON LİRA DESTEK

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yanan ormanları eski haline kavuşturmak ve daha yeşil bir Türkiye için TOBB olarak 5 milyon lira destek verdiklerini duyurdu. Hisarcıklıoğlu, Twitter hesabından orman yangınları nedeniyle yaptığı paylaşımda, milletin yanında olduklarını bildirdi.

TİM'DEN AĞAÇLANDIRMA

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), gelecek nesillere yeşil bir Türkiye bırakmak amacıyla ormanlık alanları ağaçlandırma adına yeşil seferberlik başlattı. Ağaçlandırma seferberliğiyle ilgili değerlendirmede bulunan TİM Başkanı İsmail Gülle, "Yurdumuzun cennet köşelerinde, ülkemizin ciğerlerinde yaşanan yangınlar bizleri ziyadesiyle üzdü. Ormanlarımıza düşen her ateş yüreğimizi dağlıyor. Yeşil vatanımızı yeniden ağaçlandırmak adına başlatmış olduğumuz seferberlikle, yeşil bir Türkiye için geleceğe nefes olacağız." diye konuştu.

TESK AĞAÇLANDIRMA 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ülke genelindeki orman yangınlarında zarar gören alanları ağaçlandırmak için kampanya başlattıklarını bildirdi. Palandöken,  kısa sürede ülkenin birçok bölgesinde başlayan orman yangınlarının "herkesin ciğerini yaktığını" ifade etti.

TMB FİDAN BAĞIŞI KAMPANYASI 

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), orman yangınlarından zarar gören bölgeleri yeniden yeşertmek için fidan bağışı kampanyası başlattı. TMB Başkanı Erdal Eren, yaptığı yazılı açıklamada, orman yangınlarıyla mücadele eden çalışanlara ve vatandaşlara tüm Türkiye'nin minnet borcu olduğunu ifade etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi