Deva Partisi Diyarbakır İl Başkanı: Salgının gerçek verilerini paylaşın

Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı salgın verilerinin inandırıcılığını yitirdiğini belirten Deva Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen, hükümetin gerçek verilere bağlı kalarak kamuoyunu detaylı bilgilendirilmesini istedi.

Haberler 06.08.2020 - 12:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Demokrasi ve Atlm Partisi (DEVA) Diyarbakr l Bakanl, vaka saylar hzla artan koronavirüs salgnna dair yazl açklama yapt. Deva Partisi l Bakan Cihan Ülsenin imzasyla yaynlanan açklamada, bilim insanlar ve salk örgütlerinin önerilerine bavurulmadan yaplan baz uygulamalarn, Türkiye ve bölgede hasta saylarnn ciddi artlar gösterdiini kaydetti.

RAKAMLAR GERçEKTEN UZAK

Salk Bakanlnn günlük olarak yaynlad verilerin kamuoyunda inandrclnn kalmadna dikkat çeken Ülsen, Sadece ilimizde günlük tespit edilen yeni vaka says 250-300 civarnda olup, sadece Güneydouda 1000e yakn günlük vaka olduu bilinmektedir. Ayn ekilde sadece ilimizde günlük vefat eden hasta says 2-3den aa dümedii, bunun da gerçekleri yanstmad bilinmektedir. Ülke genelini baz aldmzda, Salk Bakanlnn yaynlad rakamlarn gerçeklerden uzak olduu kanaati olumaktadr. Salk Bakanlnn, l Valiliinin ve l Salk Müdürlüünün ilimizle ilgili gerçek verilerin lokasyonlar ile beraber kamuoyu ile paylamas gerekmektedir dedi.

GERçEK VERLERE BALI KALIN

Yurttalarn belirlenen kurallara mutlaka uymalar uyarsnda bulunan Ülsen, hükümet ve yerel temsilcilerinden Türkiyedeki salgn verilerinin, gerçek verilere bal kalarak bütün detaylar ile kamuoyuyla paylalmas çarsnda bulundu.

Ana Sayfaya Git