Deva'dan tahlikeli ‘sokak’ çağrısı!

DEVA Diyarbakır İl Başkanlığı, ekonomik kriz ve anti demokratik uygulamaları bahane ederek, halkı sokağa çıkma çıkmaya davet etti.

Haberler 27.10.2021 - 13:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DEVA Partisi Diyarbakr l Bakan Cihan Ülsenden tehlikeli bir çar geldi. Sokaklar germeye yönelik çarya ekonomik kriz ve anti demokratik uygulamalar bahane olarak gösterildi.

Demokrasi ve Atlm Partisi (DEVA) Diyarbakr l Bakanl ve ilçe bakanlklar, dün ekonomik kriz ve anti demokratik gelimelerin yaandn iddia ederek, Yeniehir ilçesi Ofis Semtinde protesto gösterisinde bulunup, basn açklamas yapt. tiraz ediyoruz pankartnn açld eylemde l Bakan Cihan Ülsen, sokaa geren, açklamalarda bulundu.

Yaanan mevcut sorunlara itiraz ettiklerini dile getirmek için toplandklarn öne süren Ülsen, Türkiye son dönemlerin en büyük ekonomik kriziyle kar karyadr. Bu ekonomik kriz yaanrken iktidar mensuplar, ne yazk ki sokakta, halkn, yurttalarn seslerini feryatlarn duymamakta diretiyor. Fildii kulelerinde, saraylarnda yaptklar siyasetle halkn gerçek gündemini örtbas etmek, insanlarn seslerini bastrmak, onlarn var olan sorunlarn hiçe saymak, duymamak üzere kurduklar bu siyasete biz buradan yüksek sesle itiraz ettiimizi dile getiriyoruz iddiasnda bulundu.

HUKUK LEMEZSE SORUNLAR çÖZÜLMEZ

Türkiyede her dört kiiden birinin icralk olduunu yine her dört kiiden birinin isiz olduu bir dönemde, ayrtrc siyaset dilini kabul etmediklerini ve buna itiraz ettiklerini öne süren Ülsen sokaa ve vatanda geren açklamalarn öyle sürdürdü; Türkiyedeki ekonomik sorunlarn altnda, iktidar görmek istemese de, görmese de; hukuk, adalet ve özgürlük alanndaki yetersizlikler ve güvensizlikler yatmaktadr. Türkiye artk bir hukuk devleti olmaktan ziyade bir polis devletine, bir kanun devletine evirilmi durumda. Yasalarn bile çinendii, yasalarn bile görülmedii, kendi koyduklar yasalara uyulmad, Anayasann rafa kaldrld bir dönemden geçiyoruz. Hukuk güvenliinin yerle yeksan edildii bir dönemden geçiyoruz. Mahkeme kararlarnn uygulanmad bir dönemden geçiyoruz. Biz biliyoruz ki bir ülkede hukuk ilemezse, adalet cari olarak yürürlükte olmazsa sizin yapacanz hiçbir düzenleme var olan ekonomik sorunlar çözmeyecektir eklinde açklama yapmas dikkat çekti.

Örencilerin, emeklilerin, isizlerin, memurlarn ve bütün kesimlerin yaad sorunlarn hükümet tarafndan görmezden gelindiini iddia eden Ülsen, hükümeti kutuplatrc dil kullanmakla suçlad.

SOKAKLARA çIKIP TRAZ EDELM

ktidarn insanlar sokaklardan alkoyduunu iddia eden Ülsen, Biz buradan herkese sesleniyoruz. tirazlarmz yükseltelim. Sokaklara çkp var olan sorunlar, hukuksuzluklar, adaletsizlii yüksek sesle dile getirelim. Kendi korunakl mahallelerimizde, evlerimizde yükselteceimiz itirazlarmzn hiçbir anlam ve gayesi olmayacaktr eklinde, tehlikeleri açklamalarda bulundu. Bir süre oturma eylemi yapan Ülsen ve parti üyelerinin tutumu DEVA ne yapmak istiyor sorusunu gündeme getirdi.

Ana Sayfaya Git