Deva'dan tahlikeli ‘sokak’ çağrısı!

DEVA Diyarbakır İl Başkanlığı, ekonomik kriz ve anti demokratik uygulamaları bahane ederek, halkı sokağa çıkma çıkmaya davet etti.

Deva'dan tahlikeli ‘sokak’ çağrısı!

DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen'den tehlikeli bir çağrı geldi. Sokakları germeye yönelik çağrıya ekonomik kriz ve anti demokratik uygulamalar bahane olarak gösterildi.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Diyarbakır İl Başkanlığı ve ilçe başkanlıkları, dün ekonomik kriz ve anti demokratik gelişmelerin yaşandığını iddia ederek, Yenişehir ilçesi Ofis Semti’nde protesto gösterisinde bulunup, basın açıklaması yaptı. “İtiraz ediyoruz” pankartının açıldığı eylemde İl Başkanı Cihan Ülsen, sokağa geren, açıklamalarda bulundu.

Yaşanan mevcut sorunlara itiraz ettiklerini dile getirmek için toplandıklarını öne süren Ülsen, “Türkiye son dönemlerin en büyük ekonomik kriziyle karşı karşıyadır. Bu ekonomik kriz yaşanırken iktidar mensupları, ne yazık ki sokakta, halkın, yurttaşların seslerini feryatlarını duymamakta diretiyor. Fildişi kulelerinde, saraylarında yaptıkları siyasetle halkın gerçek gündemini örtbas etmek, insanların seslerini bastırmak, onların var olan sorunlarını hiçe saymak, duymamak üzere kurdukları bu siyasete biz buradan yüksek sesle itiraz ettiğimizi dile getiriyoruz” iddiasında bulundu.

‘HUKUK İŞLEMEZSE SORUNLAR ÇÖZÜLMEZ’

Türkiye’de her dört kişiden birinin icralık olduğunu yine her dört kişiden birinin işsiz olduğu bir dönemde, ayrıştırıcı siyaset dilini kabul etmediklerini ve buna itiraz ettiklerini öne süren Ülsen sokağa ve vatandaşı geren açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Türkiye’deki ekonomik sorunların altında, iktidar görmek istemese de, görmese de; hukuk, adalet ve özgürlük alanındaki yetersizlikler ve güvensizlikler yatmaktadır. Türkiye artık bir hukuk devleti olmaktan ziyade bir polis devletine, bir kanun devletine evirilmiş durumda. Yasaların bile çiğnendiği, yasaların bile görülmediği, kendi koydukları yasalara uyulmadığı, Anayasanın rafa kaldırıldığı bir dönemden geçiyoruz. Hukuk güvenliğinin yerle yeksan edildiği bir dönemden geçiyoruz. Mahkeme kararlarının uygulanmadığı bir dönemden geçiyoruz. Biz biliyoruz ki bir ülkede hukuk işlemezse, adalet cari olarak yürürlükte olmazsa sizin yapacağınız hiçbir düzenleme var olan ekonomik sorunları çözmeyecektir” şeklinde açıklama yapması dikkat çekti.

Öğrencilerin, emeklilerin, işsizlerin, memurların ve bütün kesimlerin yaşadığı sorunların hükümet tarafından görmezden gelindiğini iddia eden Ülsen, hükümeti kutuplaştırıcı dil kullanmakla suçladı.

‘SOKAKLARA ÇIKIP İTİRAZ EDELİM’

İktidarın insanları sokaklardan alıkoyduğunu iddia eden Ülsen, “Biz buradan herkese sesleniyoruz. İtirazlarımızı yükseltelim. Sokaklara çıkıp var olan sorunları, hukuksuzlukları, adaletsizliği yüksek sesle dile getirelim. Kendi korunaklı mahallelerimizde, evlerimizde yükselteceğimiz itirazlarımızın hiçbir anlamı ve gayesi olmayacaktır” şeklinde, tehlikeleri açıklamalarda bulundu. Bir süre oturma eylemi yapan Ülsen ve parti üyelerinin tutumu "DEVA ne yapmak istiyor" sorusunu gündeme getirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz