Devlet Bahçeli MHP grup toplantısında 'Milli irade kurtarıcıdır'

Devlet Bahçeli partisi MHP'nin grup toplantısında gündeme dair çarpıcı açıklamalar yaptı. Bahçeli, başkanlık sisteminden teröre kadar bir çok konu da milli iradeden bahsetti.

Haberler 02.05.2017 - 14:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bugün MHPnin grup toplants vard. Partisinin grup toplantsnda konuan Devlet Bahçeli, referadum seçimleri ile alakal olarak çarpc açklamalarda bulundu. lk olarak Türkiyenin içerisinde bulunduu durumdan bahsederek ilk önlem olarak terör için birlikte hareket edilmesi gerekliliinden bahsetti. Milli birlik ve beraberlik ile bu günlerin önüne geçileceinden bahseden Bahçeli hükümet sistemi ile alakal da hayrl olsun demekten baka bir çare olmadn savundu.

DEVLET BAHçELNN KONUMASININ SATIRBALARI

Birinci ve öncelikli olarak; terörle mücadelenin çok etkin, çok acmasz, çok kararl ve milli güç unsurlarnn çok youn katlmyla icra ve devam arttr. kinci gündem maddesi, Cumhurbakanl Hükümet Sistemine istikrar içinde geçebilmek amacyla uyum yasalarnn uzlamayla çkarlmas, devlet ve toplum hayatnn yeni sisteme yönelik uyarlama ve ayar ilemlerinin yaplmasdr. Üçüncü ve ilk iki gündem konusuyla ezamanl olarak, gecikmi, ihmale uram, vatandalarmzn umutla bekledii sosyal ve ekonomik iyiletirmeleri ve yapsal reformlar acilen hayata geçirmektir. Dördüncü gündem maddesi ise d politikadan kaynaklanan zincirleme açmaz ve kördüümlerdir. AB ile ilikiler yay gibi gerilmitir. Ve kopma an meselesidir. Türkiye yalnzla itilmekte, aleyhimize kurulan cephe sürekli milli onurumuzu incitmektedir. Ne zaman Türkiye zarar görse, zora girse alklayanlar Avrupadadr. Ne zaman milli güvenliimiz için gerekli mücadele ruhu dosa arza çkaranlar da Avrupadadr. nsan haklar diyorlar, oysa insanl hiç bilmiyorlar. Demokrasi ve hukukun üstünlüünden bahsediyorlar, ne var ki sadece haçl emellerinin üstün gelmesi için çrpnyorlar. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisinde oy kullanan HDPli iki üyenin ise Türkiyenin siyasi denetime alnmasna destek vermeleri bir dier alçaklk ve ahlakszlktr.PKK aparat HDPnin Türkiye muhalifleriyle ayn karede poz vermesi, ayn hizada bulunmas bir kez daha melanet ve musibetin geldii aamay göstermesi bakmndan dikkat çekicidir.Terör örgütlerine methiye düzenler, Türk milletine akllarnca kefen biçenler HDPli ortaklarn da yanlarna alarak haçl kafilesinde bulumulardr. Bunlarn ar damar çatlam, eref ve haysiyet ölçüleri kaybolmutur. Türkiyeye meydan okumak, aalamak, suçlamak terörist sevicilerin asla haddi deildir, olamayacaktr. Elbette insanlk vicdan gayri meru ve gayri hukuki kararlar tepki ve öfkeyle karlayacak, muhataplarn da ademe mahkum edecektir. Avrupa diye yazlr yazlmasna, ama çifte standart diye okunacak, nefret salgn, rkçlk diye anlalacaktr.

DEVLET BAHçEL HAKKINDA

lk örenimini, 1948de dünyaya geldii Osmaniyede, orta örenimini de stanbulda tamamlayan Bahçeli, lisenin ilk senesini, Emirgan Akgün Kolejinde geçirmesinin ardndan, lise diplomasn, ikinci snfta geçtii Etiler Özel Ata Lisesinden ald. Daha sonra, Ankara ktisadi ve Ticari limler Akademisinde üniversiteye balad.

1967 senesinde, Ankara ktisadi ve Ticari limler Akademisinde örencilii devam ederken, Ülkü Ocaklar kurucusu ve yöneticisi olarak görev alan ve 1970 1971 yllarn kapsayan dönemde Türkiye Milli Talebe Federasyonu Genel Sekreterlii yapan Bahçeli, aktif olarak siyasi faaliyetleri yürütmesinin yan sra, akademik çalmalarn da sürdürdü.Alparslan Türke tarafndan göreve çarlmas üzerine, 17 Nisan 1987de, üniversitesindeki öretim üyelii görevinden istifa eden ve 19 Nisan 1987deki, MçP Büyük Kurultaynda parti yönetimine seçilen Bahçeli, daha sonra Genel Sekreterlik görevine getirildi. MçP ve MHPnin yönetim kadrolarnda uzun yllardr Genel Sekreterlik, Genel Bakan Yardmcl, Merkez Yürütme Kurulu Üya-Danmanl gibi görevler üstlenen Bahçeli, Alparslan Türkein, 4 Nisan 1997de ölümünün ardndan, 6 Temmuz 1997 tarihinde yaplan MHP 5. Olaanüstü Kongresi sonrasnda Genel Bakanla geldi.

Ana Sayfaya Git