Görüş Bildir

Devlet Bahçeli MHP grup toplantısında 'Milli irade kurtarıcıdır'

Devlet Bahçeli partisi MHP'nin grup toplantısında gündeme dair çarpıcı açıklamalar yaptı. Bahçeli, başkanlık sisteminden teröre kadar bir çok konu da milli iradeden bahsetti.

Devlet Bahçeli MHP grup toplantısında 'Milli irade kurtarıcıdır'

Bugün MHP'nin grup toplantısı vardı. Partisinin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, referadum seçimleri ile alakalı olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. İlk olarak Türkiye'nin içerisinde bulunduğu durumdan bahsederek ilk önlem olarak terör için birlikte hareket edilmesi gerekliliğinden bahsetti. Milli birlik ve beraberlik ile bu günlerin önüne geçileceğinden bahseden Bahçeli hükümet sistemi ile alakalı da 'hayırlı olsun' demekten başka bir çare olmadığını savundu.

DEVLET BAHÇELİ'NİN KONUŞMASININ SATIRBAŞLARI

"Birinci ve öncelikli olarak; terörle mücadelenin çok etkin, çok acımasız, çok kararlı ve milli güç unsurlarının çok yoğun katılımıyla icra ve devamı şarttır. İkinci gündem maddesi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine istikrar içinde geçebilmek amacıyla uyum yasalarının uzlaşmayla çıkarılması, devlet ve toplum hayatının yeni sisteme yönelik uyarlama ve ayar işlemlerinin yapılmasıdır. Üçüncü ve ilk iki gündem konusuyla eşzamanlı olarak, gecikmiş, ihmale uğramış, vatandaşlarımızın umutla beklediği sosyal ve ekonomik iyileştirmeleri ve yapısal reformları acilen hayata geçirmektir. Dördüncü gündem maddesi ise dış politikadan kaynaklanan zincirleme açmaz ve kördüğümlerdir. AB ile ilişkiler yay gibi gerilmiştir. Ve kopma an meselesidir. Türkiye yalnızlığa itilmekte, aleyhimize kurulan cephe sürekli milli onurumuzu incitmektedir. Ne zaman Türkiye zarar görse, zora girse alkışlayanlar Avrupa'dadır. Ne zaman milli güvenliğimiz için gerekli mücadele ruhu doğsa arıza çıkaranlar da Avrupa'dadır. İnsan hakları diyorlar, oysa insanlığı hiç bilmiyorlar. Demokrasi ve hukukun üstünlüğünden bahsediyorlar, ne var ki sadece haçlı emellerinin üstün gelmesi için çırpınıyorlar. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nde oy kullanan HDP'li iki üyenin ise Türkiye'nin siyasi denetime alınmasına destek vermeleri bir diğer alçaklık ve ahlaksızlıktır.PKK aparatı HDP'nin Türkiye muhalifleriyle aynı karede poz vermesi, aynı hizada bulunması bir kez daha melanet ve musibetin geldiği aşamayı göstermesi bakımından dikkat çekicidir.Terör örgütlerine methiye düzenler, Türk milletine akıllarınca kefen biçenler HDP'li ortaklarını da yanlarına alarak haçlı kafilesinde buluşmuşlardır. Bunların ar damarı çatlamış, şeref ve haysiyet ölçüleri kaybolmuştur. Türkiye'ye meydan okumak, aşağılamak, suçlamak terörist sevicilerin asla haddi değildir, olamayacaktır. Elbette insanlık vicdanı gayri meşru ve gayri hukuki kararları tepki ve öfkeyle karşılayacak, muhataplarını da ademe mahkum edecektir. Avrupa diye yazılır yazılmasına, ama çifte standart diye okunacak, nefret salgını, ırkçılık diye anlaşılacaktır."

DEVLET BAHÇELİ HAKKINDA

İlk öğrenimini, 1948’de dünyaya geldiği Osmaniye‘de, orta öğrenimini de İstanbul‘da tamamlayan Bahçeli, lisenin ilk senesini, Emirgan Akgün Koleji’nde geçirmesinin ardından, lise diplomasını, ikinci sınıfta geçtiği Etiler Özel Ata Lisesi’nden aldı. Daha sonra, Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi‘nde üniversiteye başladı.

1967 senesinde, Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nde öğrenciliği devam ederken, Ülkü Ocakları kurucusu ve yöneticisi olarak görev alan ve 1970 – 1971 yıllarını kapsayan dönemde Türkiye Milli Talebe Federasyonu Genel Sekreterliği yapan Bahçeli, aktif olarak siyasi faaliyetleri yürütmesinin yanı sıra, akademik çalışmalarını da sürdürdü.Alparslan Türkeş tarafından göreve çağırılması üzerine, 17 Nisan 1987’de, üniversitesindeki öğretim üyeliği görevinden istifa eden ve 19 Nisan 1987’deki, MÇP Büyük Kurultayı’nda parti yönetimine seçilen Bahçeli, daha sonra Genel Sekreterlik görevine getirildi. MÇP ve MHP’nin yönetim kadrolarında uzun yıllardır Genel Sekreterlik, Genel Başkan Yardımcılığı, Merkez Yürütme Kurulu Üyaş-Danışmanlığı gibi görevler üstlenen Bahçeli, Alparslan Türkeş’in, 4 Nisan 1997‘de ölümünün ardından, 6 Temmuz 1997 tarihinde yapılan MHP 5. Olağanüstü Kongresi sonrasında Genel Başkanlığa geldi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir