Devlet övünç madalyası aldı

PKK tarafından şehit edilenlerin yakınlarına ve 15 Temmuz darbe girişiminde yaralanan gazilere, 'Devlet Övünç Madalyası' verildi.

Haberler 30.04.2019 - 10:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan tevcih edilen Devlet Övünç Madalyas ve Beratnn, Diyarbakrdaki 3 ehit ailesi ile 3 gaziye verilmesi nedeniyle tören düzenlerek, takdim edildi.

DS 10. Bölge Müdürlüünde düzenlenen tören sayg duruunda bulunulmas, stiklal Marnn okunmas ve Kuran- Kerim tilavetiyle balad. Törende, ehit uzman çavular Mikail Daçi, Vedat Aykut ve er Reit Yldz ile gaziler Hasan Sansarkan, Nesip Tezgel ve Seyithan ekerin öz geçmileri okundu.

Vali Hasan Basri Güzelolu yapt konumada, en deerli varlklar olan canlarn devlet ve millet uruna gözlerini krpmadan feda eden ehitlere ve bu uurda gazi olanlara Devlet Övünç Madalyas verildiini söyledi.

DEVLET ÖVÜNç MADALYASI

Düzenlenen etkinliin Kutül Amare Zaferinin 103. yl dönümüne denk geldiini belirten Güzelolu, Tüm ehitlerimiz gibi Kutül Amare Zaferinin komutan Halil Paa bata olmak üzere o büyük kahramanlk destannn ehitlerine de Allah rahmet eylesin. Büyük bir devlet ve millet olarak tarihin her döneminde hakk tutan, adaleti temsil eden, insanlk deerlerini yücelten bir duruun temsilcisi olmuuzdur. dedi.

Türkiyenin, bölgesinde ve küresel ölçekte yaanan bütün tehditlere kar kararllkla güçlü bir ekilde yoluna devam ettiini vurgulayan Güzelolu, unlar kaydetti:

ONLARIN VARLII BÜTÜNLÜÜMÜZDÜR

Elbette kaybn acs büyüktür ama karl Allah katnda en büyük ödül ve mükafat olan cennetle müjdelenmek ve peygambere komu olmaktr. Rabbim hepimizi bu makamda bulutursun. Bu makamn sahibi ehitlerin yannda, ayn safta imanla çarpan kahraman gazilerimiz var. Bölücü terör örgütüyle mücadeleden 15 Temmuz hain darbe giriimine kadar dimdik duran abide ahsiyetler gazilerimiz var. Onlarn varl bu milletin inancnn ve kararllnn açk bir göstergesi.

Konumalarn ardndan Vali Güzelolu, Devlet Övünç Madalyas ve Beratn Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan adna, ehit Mikail Daçinin ei irin Daçi, ehit Vedat Aykutun ei Yasemin Aykut, ehit er Reit Yldzn annesi Saibe Yldz ile gaziler Sansarkan, Tezgel ve ekere takdim etti.

Törene Güzelolunun yansra, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, 2nci Ordu Komutan Vekili ve 7nci Kolordu Komutan ve Korgeneral Sinan Yayla, Jandarma Bölge Komutan Tümgeneral Halis Zafer Koç, 8inci Ana Jet Üssü Komutan Tugeneral Ersin Eser, Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, l Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, ehit yaknlar ve gaziler katld.

Ana Sayfaya Git