DHKP-C'ye Şok! İstanbul sorumlusu yakalandı

İstanbul'daki kanlı eylemleri planladığı ve organize ettiği öne sürülen İstanbul alan sorumlusu S.M'nin yine ses getirecek büyük bir eylem planladığı yönünde bilgi alındı. İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri hassas bir çalışma yürüttü.

Haberler 10.10.2015 - 10:53 Son Güncelleme : 10.10.2015 - 10:53

Sürekli adres değiştiren ve örgüt üyeleriyle kuryeler aracılığıyla haberleşen S.Mnin izi bulundu. İstanbulda gizlendiği hücre evi belirlendi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü operasyon timleri, sabaha karşı 03.00 sıralarında operasyon düzenledi. S.M gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen S.M, sorgulanmak üzere Vatan Caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. S.Mnin emniyetteki sorgusunun ardından savcılığa sevk edileceği belirtildi.

DHKP-CNİN KİLİT İSMİ

DHKP-C, Dursun Karataşın 2008 yılında kanserden ölümünün ardından 4 kişilik bir merkez komite tarafından yönetilmeye başlandı. S.M bu komite içinde yer aldı. Yakın dönemde cezaevinden çıktı. Cezaevinden çıktıktan sonra İstanbul alan sorumlusu olarak görev yapmaya başladı. İstanbuldaki kanlı eylemleri planladığı öne sürüldü. S.Mnin ses getirecek büyük bir eylem planı içinde olduğu iddia edildi.

Kaynak: Hürriyet

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır