Görüş Bildir

DHKP-C'ye Şok! İstanbul sorumlusu yakalandı

İstanbul'daki kanlı eylemleri planladığı ve organize ettiği öne sürülen İstanbul alan sorumlusu S.M'nin yine ses getirecek büyük bir eylem planladığı yönünde bilgi alındı. İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri hassas bir çalışma yürüttü.

DHKP-C'ye Şok! İstanbul sorumlusu yakalandı

Sürekli adres değiştiren ve örgüt üyeleriyle kuryeler aracılığıyla haberleşen S.M'nin izi bulundu. İstanbul'da gizlendiği hücre evi belirlendi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü operasyon timleri, sabaha karşı 03.00 sıralarında operasyon düzenledi. S.M gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen S.M, sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. S.M'nin emniyetteki sorgusunun ardından savcılığa sevk edileceği belirtildi.

DHKP-C'NİN KİLİT İSMİ

DHKP-C, Dursun Karataş'ın 2008 yılında kanserden ölümünün ardından 4 kişilik bir merkez komite tarafından yönetilmeye başlandı. S.M bu komite içinde yer aldı. Yakın dönemde cezaevinden çıktı. Cezaevinden çıktıktan sonra İstanbul alan sorumlusu olarak görev yapmaya başladı. İstanbul'daki kanlı eylemleri planladığı öne sürüldü. S.M'nin ses getirecek büyük bir eylem planı içinde olduğu iddia edildi.

Kaynak: Hürriyet

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi