Dicle'de can pazarı!

Dicle Nehri'nde iki ayrı olayda can pazarı yaşandı, 7 çocuk kurtarılırken, bir kişi arkadaşını kurtardı, kendi akıntıya kapılarak, boğuldu.

Haberler 03.06.2019 - 11:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kamuran Ylmaz ve Murat Gül, balk tutmak için nehir kysna gitti. Gül, balk tuttuu srada dengesini kaybedip, nehre dütü. Ylmaz da arkadan kurtarmak için suya atlad. Gülü güçlükle kyya yaklatrmay baaran Ylmaz, bu srada akntya kapld. Botlara yaplan aramalar srasnda tarihi Ongözlü Köprü civarnda Ylmazn cansz bedeni bulundu. Ylmaz, Evli ve 2 çocuk babasyd.

MAHSUR KALDILAR

Dicle Nehri kysnda hayvan otlatan 7 küçük çocuk suyun ortasnda mahsur kald. çocuklar kendi çabalaryla çkacaklarn belirtmesi üzerine, Büyükehir Belediyesi tfaiye Daire Bakanlna bal Su Alt Arama ve Kurtarma ekipleri çocuklarn bu isteklerini geri çevirerek, Dicle Nehrine botla inip mahsur kalan çocuklar kurtard.

HABER MERKEZ

Merkez Yeniehir ilçesinde Dicle Nehrinde yaanan iki ayr olayda koyunlar otlatrken mahsur kalan 7 çocuk kurtarlrken, boulmak üzere olan arkada sudan çkardktan sonra akntya kaplp koybolan Kamuran Ylmazn (30) cansz bedeni bulundu.

Olay, önceki gün Yeniehir ilçesindeki Ferit Kök Mahallesinden geçen Dicle Nehrinde meydana geldi. Kamuran Ylmaz ve Murat Gül, balk tutmak için nehir kysna gitti. ddiaya göre, Gül, balk tuttuu srada dengesini kaybedip, nehre dütü. Ylmaz da arkadan kurtarmak için suya atlad. Gülü güçlükle kyya yaklatrmay baaran Ylmaz, bu srada akntya kapld.

KURTARDI, KEND KAPILDI

Kamuran Ylmaz, suda sürüklenerek gözden kayboldu. Kurtulan Gül, hemen yardm istedi. Bölgeye salk, polis, itfaiye ve su alt arama ekipleri gönderildi. Su alt ekipleri tarafndan balatlan arama çalmalarna bu sabah Elaz Emniyet Müdürlüüne bal dalgç polisler de katld.

CESED SUDAN çIKARILDI

Dicle Nehrinde botlara yaplan aramalar srasnda tarihi Ongözlü Köprü civarnda Ylmazn cansz bedeni bulundu. Kamuran Ylmazn cenazesi, Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi morguna kaldrld.

Merkez Sur ilçesinde Fiskaya semtinde balk avlamak için arkada Murat Gül ile Dicle Nehrine giren Kamuran Ylmaz bir anda akntya kaplarak kayboldu. Ylmazn arkada Gül, kendi imkanlaryla çkarak polis ve kurtarma ekiplerine haber verdi. Dün ölen saatlerinden itibaren balayan arama kurtarma çalmalarna Elaz l Emniyet Müdürlüü Su Alt Grup Amirliine bal dalgç polisler de destek verdi.

EVL K çOCUK BABASI

Ceset, Elaz l Emniyet Müdürlüü Su Alt Grup Amirliine bal dalgç polisleri tarafndan yaplan çalmalarn ardndan kaybolduu yerden 150 metre uzaklkta bulundu. Evli ve 2 çocuk babas olan Ylmazn cenazesi, otopsi yaplmak üzere Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi morguna kaldrld.

7 çOCUK KURTARILDI

Öte yandan, günün ikinci olay ise Yeniehir ilçesi Güzelköy mevkiinde meydana geldi. Hayvanlar otlatmaya götüren 7 çocuk, Dicle Nehrinde karya geçmek isterken suyun ortasndaki adackta mahsur kald. lay gören çevre sakinleri durumu 156 jandarma, 110 itfaiye ve 112 salk ekiplerine bildirildi. hbar üzerine bölgeye gelen jandarma ekipleri çevre emniyeti alrken, 112 salk ekipleri de olumsuz bir duruma karn hazr bekledi.

BELEDYE EKPLER KURTARDI

Bölgeye gelen Diyarbakr Büyükehir Belediyesi tfaiye Daire Bakanlna bal Su Alt Arama ve Kurtarma ekipleri, nehrin ortasnda mahsur kalan çocuklarla görüürken, çocuklar; Kendi imkanlarmz ile çkarz demesi üzerine, ekiplerin çocuklarn bu isteklerini geri çevirerek botla Dicle Nehrine inip mahsur kalan çocuklarn yanna giderek çocuklar mahsur kaldklar yerden baarl bir ekilde kurtard. Yaanan kurtarma anlar kameraya an be an yansrken, çocuklarn çoban olduu ve sabah erken saatlerinde suyun az olduu fakat aniden suyun yükselmesi nedeniyle mahsur kaldklar örenildi.

SULAMA KANALI CAN ALDI

Suruç ilçesinde iki ayr yerde sulama kanalna düen Yasemin Keyyal (6) ile brahim Halil Klç (24) boularak hayatn kaybetti.

Olay, akam saatlerinde Suruç Geçici Barnma Merkezi yaknlarnda meydana geldi. ddiaya göre Suriye uyruklu Yasemin Keyyal (6), sulama kanal kenarnda oynad srada dengesini kaybederek suya dütü. Akntya kaplan küçük çocuk, bir süre sonra gözden kayboldu. çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen su alt polis ekiplerinin yarm saatlik çalmann ardndan Keyyalnn cansz bedeni sudan çkarld.

PAMUK TARLASINDA çALIAN

Suruçta meydana gelen ikinci olay ise Yukar Alack Mahallesinde meydana geldi. Pamuk tarlasnda çalan brahim Halil Klç, yüzünü ykamak için sulama kanalnn kenarna indi. Klç, yüzünü ykad srada dengesini kaybederek akntl suya dütü. Olay yerine gelen su alt polis ekipleri tarafndan kanaldan çkarlan Klçn hayatn kaybettii belirlendi. Keyyal ve Klçn cenazeleri otopsi için Suruç Devlet Hastanesi morguna kaldrld. Her iki olayla ilgili soruturma sürdürülüyor.

Ana Sayfaya Git