Dicle'de can pazarı!

Dicle Nehri'nde iki ayrı olayda can pazarı yaşandı, 7 çocuk kurtarılırken, bir kişi arkadaşını kurtardı, kendi akıntıya kapılarak, boğuldu.

Dicle'de can pazarı!

Kamuran Yılmaz ve Murat Gül, balık tutmak için nehir kıyısına gitti. Gül, balık tuttuğu sırada dengesini kaybedip, nehre düştü. Yılmaz da arkadaşını kurtarmak için suya atladı. Gül'ü güçlükle kıyıya yaklaştırmayı başaran Yılmaz, bu sırada akıntıya kapıldı. Botlara yapılan aramalar sırasında tarihi Ongözlü Köprü civarında Yılmaz'ın cansız bedeni bulundu.  Yılmaz, Evli ve 2 çocuk babasıydı.

MAHSUR KALDILAR

Dicle Nehri kıyısında hayvan otlatan 7 küçük çocuk suyun ortasında mahsur kaldı. Çocuklar kendi çabalarıyla çıkacaklarını belirtmesi üzerine, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı Su Altı Arama ve Kurtarma ekipleri çocukların bu isteklerini geri çevirerek, Dicle Nehrine botla inip mahsur kalan çocukları kurtardı.

HABER MERKEZİ

Merkez Yenişehir ilçesinde Dicle Nehri'nde yaşanan iki ayrı olayda koyunları otlatırken mahsur kalan 7 çocuk kurtarılırken, boğulmak üzere olan arkadaşı sudan çıkardıktan sonra akıntıya kapılıp koybolan Kamuran Yılmaz'ın (30) cansız bedeni bulundu.

Olay, önceki gün Yenişehir ilçesindeki Ferit Köşk Mahallesi'nden geçen Dicle Nehri'nde meydana geldi. Kamuran Yılmaz ve Murat Gül, balık tutmak için nehir kıyısına gitti. İddiaya göre, Gül, balık tuttuğu sırada dengesini kaybedip, nehre düştü. Yılmaz da arkadaşını kurtarmak için suya atladı. Gül'ü güçlükle kıyıya yaklaştırmayı başaran Yılmaz, bu sırada akıntıya kapıldı.

KURTARDI, KENDİ KAPILDI

Kamuran Yılmaz, suda sürüklenerek gözden kayboldu. Kurtulan Gül, hemen yardım istedi. Bölgeye sağlık, polis, itfaiye ve su altı arama ekipleri gönderildi. Su altı ekipleri tarafından başlatılan arama çalışmalarına bu sabah Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı dalgıç polisler de katıldı.

CESEDİ SUDAN ÇIKARILDI

Dicle Nehri'nde botlara yapılan aramalar sırasında tarihi Ongözlü Köprü civarında Yılmaz'ın cansız bedeni bulundu. Kamuran Yılmaz'ın cenazesi, Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Merkez Sur ilçesinde Fiskaya semtinde balık avlamak için arkadaşı Murat Gül ile Dicle Nehri'ne giren Kamuran Yılmaz bir anda akıntıya kapılarak kayboldu. Yılmaz'ın arkadaşı Gül, kendi imkanlarıyla çıkarak polis ve kurtarma ekiplerine haber verdi. Dün öğlen saatlerinden itibaren başlayan arama kurtarma çalışmalarına Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliğine bağlı dalgıç polisler de destek verdi.

EVLİ İKİ ÇOCUK BABASI

Ceset, Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliğine bağlı dalgıç polisleri tarafından yapılan çalışmaların ardından kaybolduğu yerden 150 metre uzaklıkta bulundu.  Evli ve 2 çocuk babası olan Yılmaz’ın cenazesi, otopsi yapılmak üzere Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

7 ÇOCUK KURTARILDI

Öte yandan, günün ikinci olayı ise Yenişehir ilçesi Güzelköy mevkiinde meydana geldi. Hayvanları otlatmaya götüren 7 çocuk, Dicle Nehri'nde karşıya geçmek isterken suyun ortasındaki adacıkta mahsur kaldı.  layı gören çevre sakinleri durumu 156 jandarma, 110 itfaiye ve 112 sağlık ekiplerine bildirildi. İhbar üzerine bölgeye gelen jandarma ekipleri çevre emniyeti alırken, 112 sağlık ekipleri de olumsuz bir duruma karşın hazır bekledi.

BELEDİYE EKİPLERİ KURTARDI

Bölgeye gelen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı Su Altı Arama ve Kurtarma ekipleri, nehrin ortasında mahsur kalan çocuklarla görüşürken, çocuklar; 'Kendi imkanlarımız ile çıkarız' demesi üzerine, ekiplerin çocukların bu isteklerini geri çevirerek botla Dicle Nehrine inip mahsur kalan çocukların yanına giderek çocukları mahsur kaldıkları yerden başarılı bir şekilde kurtardı.  Yaşanan kurtarma anları kameraya an be an yansırken, çocukların çoban olduğu ve sabah erken saatlerinde suyun az olduğu fakat aniden suyun yükselmesi nedeniyle mahsur kaldıkları öğrenildi.

SULAMA KANALI CAN ALDI

Suruç ilçesinde iki ayrı yerde sulama kanalına düşen Yasemin Keyyalı (6) ile İbrahim Halil Kılıç (24) boğularak hayatını kaybetti.

Olay, akşam saatlerinde Suruç Geçici Barınma Merkezi yakınlarında meydana geldi. İddiaya göre Suriye uyruklu Yasemin Keyyalı (6), sulama kanalı kenarında oynadığı sırada dengesini kaybederek suya düştü. Akıntıya kapılan küçük çocuk, bir süre sonra gözden kayboldu. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen su altı polis ekiplerinin yarım saatlik çalışmanın ardından Keyyalı'nın cansız bedeni sudan çıkarıldı.

PAMUK TARLASINDA ÇALIŞAN

Suruç’ta meydana gelen ikinci olay ise Yukarı Alacık Mahallesi'nde meydana geldi. Pamuk tarlasında çalışan İbrahim Halil Kılıç, yüzünü yıkamak için sulama kanalının kenarına indi. Kılıç, yüzünü yıkadığı sırada dengesini kaybederek akıntılı suya düştü. Olay yerine gelen su altı polis ekipleri tarafından kanaldan çıkarılan Kılıç'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Keyyalı ve Kılıç'ın cenazeleri otopsi için Suruç Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Her iki olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz