DİKA'dan Kovid-19 ile mücadele projelerine 6 milyon lira destek

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), "Kovid-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı" kapsamında salgınla mücadele projelerine 6 milyon lira hibe desteği sağlayacak.

Haberler 04.04.2020 - 00:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DKA Genel Sekreteri Ylmaz Altnda, yapt açklamada, bütün dünyay etkisi altna alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnyla mücadeleye katk salayacak, acil çözüm sunan projeleri destekleyeceklerini belirtti. Proje teklifi çars kapsamnda kar amac gütmeyen kurum ve kurululara toplam 6 milyon lira destek salayacaklarn ifade eden Altnda, öyle konutu:

Program kapsamnda TRC3 Bölgesi olan Mardin, Batman, Siirt ve rnak illerinde salgnla mücadele için bu kaynan seferber edilerek harekete geçirilmesinin bölgemiz ve ülkemiz için fark meydana getirecek etkin sonuçlar olacaktr. Salgnn yaylmnn en aza indirilmesi ve kontrol altna alnmas, bata risk gruplar olmak üzere toplum salnn korunmas ile olumsuz etkisinin en aza indirilmesini hedefliyoruz.

Altnda, özellikle salgn riskinin yaylmn en aza indirmeye yönelik acil çözüm sunan projeleri destekleyeceklerini dile getirdi.

lk aamada virüsün yaylmnn önlenmesi ve kontrol altna alnmas, ikinci aamada halk sal için acil hazrlk ve müdahale çalmalar, son aamada salgnn bölge ekonomisine olumsuz etkilerinin azaltlmas yönelik projeleri dikkate alacaklarn aktaran Altnda, unlar kaydetti:

Proje bana asgari destek tutar 200 bin lira, azami 1 milyon lira olmak üzere yüzde 100 orannda hibe destei salanacaktr. Bavurular elden yaplmayacak olup internet araclyla Kalknma Ajanslar Yönetim Sistemi üzerinden yaplacaktr. Son bavuru tarihi 30 Nisan 2020dir. Programa ilikin sorular ajansn proje@dika.org.tr elektronik posta adresi araclyla cevaplandrlacaktr. Program hakknda detayl bilgiye vatandalar www.dika.gov.tr adresinden ulaabilirler.

Ana Sayfaya Git