Diken ailesinde arazi polemiği bitmiyor

Şu ana kadar 4 kişinin ölümü ile sonuçlanan 10 bin dönümlük arazi kavgasında taraflar birbirlerini cinayetlerin azmettiricisi olarak suçluyor.

Haberler 08.12.2017 - 09:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 10 bin dönümlük arazi meselesi yüzünden çkan tartmalarda polemik sürüyor. Ramiz Diken, kuzeni Vecdet Diken eyhanlolunun cinayetlerin azmettiricisi olduunu iddia etti.

Diyarbakr Bat Karakoç Mahallesinde 2 hafta önce tarlada bulunan cesedin Mimar Gülseven Dikene ait olduu belirlendi. Gülseven Diken, 10 bin dönümlük arazi anlamazl nedeniyle hayatn kaybeden 4üncü kii oldu. Olayn ardndan aile olarak can güvenliklerinin olmadn savunan Gülseven Dikenin ablas Vecdet Diken eyhanolu, amcas Remzi Dikenin cinayeti azmettirdiini öne sürerek Diyarbakr Cumhuriyet Basavclna suç duyurusunda bulunup basn açklamas düzenledi.

Vecdet Diken eyhanlolunun açklamasnn ardndan bugün de Remzi Dikenin olu Ramiz Diken basn açklamas yapt. eyhanlolunun rüyasnda babasn gördüünü, bu iin arkasnda amcan var onu suçla eklinde akla ziyan ithamlarda bulunduunu öne süren Ramiz Diken, Oysa adaletin tecellisi ve somut gerçekliin ortaya çkmas rüyalarla olmayaca açktr. Nitekim amcamn kz Vecdet eyhanlolu ve kardelerinin ikamet ettii Diyarbakrn Balar ilçesine bal Bat Karakoç Mahallesi Adakl mezrasnda bugüne kadar birçok karanlk cinayetler ilenmitir. 23 Aralk 2015te Serdar ve olu Ahmet Diken, yine amcasnn olu Cemal Diken ile birlikte hunharca katledilmitir. Bu olayla ilgili olarak Diyarbakr 3. Ar Ceza Mahkemesinin 2016239 esas sayl dava dosyasnda yarglama devam etmektedir dedi.

Bu ölümlerin son bulmasn istiyoruz

Vecdet Diket eyhanlolu ve yaknlarnn kald köyde gündüz saat 12.00de evlerine yaklak 20 metre mesafede 38 kurunla kardelerinin ve yeenlerinin öldürülmesi olayn görmemelerinin hayatn olaan akna ters olduunu savunan Ramiz Diken, konumasna öyle devam etti: Serdar ve Ahmet ile Cemal Dikenin öldürülmesi olay ile ilgili konu yargya intikal ettirilmi ve failleri belirlenmi iken bana ve babam Remzi Dikene suçlamalarda bulunulmas faillerin gizlenmesine yönelik bir tutumdur. 16 Kasm 2017de Gülseven Diken yine ikamet ettikleri Bat Karakoç Mahallesi Adakl mezrasnda silahl saldr sonucu hayatn kaybetmitir. Konu savcla intikal etmi ve soruturma hala devam etmektedir. Ad geçen ahsn gerek bana ve aileme yönelttii suç isnatlar ile ilgili olarak cumhuriyet savclna suç duyurusunda bulunulmu, sosyal medyada bana ve aile fertlerimize yönelik gerçek d paylamlarda bulunanlar hakknda da yarg yoluna bavuracamz belirterek isteriz. Kendi aralarndaki bu karde kavgas tamamyla bizim dmzda gerçeklemitir. H.Z.D. u anda birinci dereceden sank olarak tutuklu. Ortada bir vaka var ve durmadan devam eden bir ölüm seri bir cinayete dönümü, bu ölümlerin son bulmasn istiyoruz. Beni öldürmeye, babam öldürmeye teebbüs etmeleri umurumda deil.

Bat Karakoç Mahallesindeki 10 bin dönüm arsa nedeni ile 12 karde 5 ve 7 kiilik gruplara ayrlrken, 2003 ylndan beri devam eden husumet nedeni ile 4 kii hayatn kaybetti.

Ana Sayfaya Git