Dilan’ın hayat mücadelesi…

Sur ilçesinde ki çatışmalardan kaçarak iki katlı müstakil bir evin alt katına sığınan budak ailesi ekmek alacak para bulamazken bir yandan da ev sahibinin ödenmemiş kira bedeli yüzünden evden atılmak üzere.

Haberler 03.03.2017 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Yeniehir ilçesi Sanayi Mahallesinde ikamet eden 7 nüfuslu Budak ailesi zor artlar altnda yaam mücadelesi veriyor.

Ailenin 5 çocuu var Dilan (17) Dilara (15) ilan(13) ehmus (10) Hebun (8) 5 çocuun 3 tanesi okul okuyor, ailenin en büyüü ise Dilan isminde ki kz çocuu, aslna bakarsanz evim tüm yükünü Dilan üstlenmi. Dilan ailesinin maddi durumundan dolay çok sevdii okulunu brakmak zorunda kalm ve kendisini ailesine adam. Ona sorduumuzda ise Annesinin hasta olduunu ve sürekli bir kiinin onun yannda kalmas gerektiini söylüyor.

Babasnn bir ayandan engelli olduunu bu yüzden de herkesin ona i vermediini belirterek çocuklara ve hasta olan annesine kendini feda ettiini söylüyor.

Kardelerim okulunu okusun karnlar doysun

Dilann tek istei ise hasta annesinin tedavisini yaplmas ve gurbetlerde çalan babalarnn balarnda olmas, Dilan kendi hayatndan vazgeçtiini söylüyor daha gencecik yanda hayatn tüm zorluklarna kar dimdik ayakta olduunu vurguluyor. Skntlar bunlarla da bitmek bilmiyor; kendisine mikrofon uzattmzda ise gözünden yalar akyor hafif tebessüm ederek Ben kendim için hiçbir ey istemiyorum kardelerim okullarn okusun karnlar doysun, annem iyilesin ve babam bamzda olsun hepsi bu diyor ve sözlerine öyle devam ediyor;

Babam bamzda olsun yeter

Babam sakattr, bir aya dier ayandan ksadr çalamyor gurbette çalyor bugün beni arad ve iten çkarldn ayn zamanda 2 aylk maan da alamadn söyledi. Aylk 1000 TLye çalyordu oda orada onun ihtiyaçlarna bize de ayda 500 gönderiyordu onunla da kiramz veriyorduk. u anda üç kiramz üst üste geldi ve bugün ev sahibimiz geldi dedi ya kiramz verirsiniz ya da evden çkarsnz bir et diyemedik sadece olmadn söyledik. Annem de hastadr mide apandisit ve kalp sorunu var kalp damarlar tkankm üzülmemesi gerekiyor dedi doktor, eer üzülürse kalp krizi geçirebilirmi dedi doktor. Aslnda ilaçlarn kullanrsa geçer dedi ancak maddi durumumuz olmad için ilaçlar alamyorum bugün ki ilaçlar da borç ederek aldm. Evin tüm yükü uanda benim üstümdedir biri hasta olsa ben götürüyorum. Ben yetkililerden unu istiyorum; Bize yardm etsinler maddi durumumuz yok birde babamza bir i versinler belediye olsun Ak Parti olsun yeter ki babam gurbetlere gitmesin bir ey olduu zaman babamzn bamzda olmasn istiyoruz

Ana Sayfaya Git