Dirliğimiz birliğimiz mazargirtle var!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "İçeriden ve dışarıdan gelen onca saldırıya rağmen milletimizin neredeyse bin yıldır bu topraklarda tutunması, Malazgirt ruhu sayesindedir" "Bugün de Türk ekonomisine yönelik saldırıları göğüslerken en büyük güvencemiz, milletimizin her bir ferdinin bağımsızlığına, vatanına, geleceğine sahip çıkma hususundaki azim ve kararlılığıdır" "Malazgirt Zaferi'nin kazanılmasını sağlayan, bugün de farklılıklarımıza rağmen birliğimizi korumamızı mümkün kılan bu ruh ayakta oldukça, ülkemizi 2023 hedeflerine, 2053 ve 2071 vizyonuna ulaşmaktan hiç kimse alıkoyamayacaktır"

Haberler 26.08.2018 - 12:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, çeriden ve dardan gelen onca saldrya ramen milletimizin neredeyse bin yldr bu topraklarda tutunmas, Malazgirt ruhu sayesindedir. deerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbakanl Basn Merkezinden yaplan açklamaya göre, Erdoan, 26 Austos Malazgirt Zaferinin yl dönümü dolaysyla bir mesaj yaymlad.

Mesajnda, ülkenin anl tarihinde yeni bir dönemin kaplarn açan, millete yeni bir vatan ve istikbal kazandran Malazgirt Zaferinin 947. yl dönümünün büyük bir gururla idrak edildiini belirten Bakan Erdoan, Malazgirt Zaferi ile 1071de Anadoluyu ebedi yurdumuz yapan kahraman ecdadmz adalet, merhamet ve barn timsali olmu bir medeniyetin temellerini atmtr. ifadesini kulland.

Dünyann en güçlü devletlerine kar destans bir direniin meyvesi olan son devlet Türkiye Cumhuriyetinin de Malazgirt ile beraber atlan o salam temeller üzerine kurulduunu vurgulayan Erdoan, unlar kaydetti:

MALAZGRT RUHUYLA

çeriden ve dardan gelen onca saldrya ramen milletimizin neredeyse bin yldr bu topraklarda tutunmas da Malazgirt ruhu sayesindedir. Sultan Alparslann ehit olursam üzerimdeki bu beyaz elbisem kefenim olsun, zaferi kazanrsak istikbal bizimdir sözleriyle sembolleen bu ruh, 15 Temmuz gecesi hepimizin ahit olduu üzere, halen dimdik ayaktadr. Bugün de Türk ekonomisine yönelik saldrlar göüslerken en büyük güvencemiz, milletimizin her bir ferdinin bamszlna, vatanna, geleceine sahip çkma hususundaki azim ve kararlldr.

Cumhurbakan Erdoan, mesajnda u görülerini paylat:

Malazgirt Zaferinin kazanlmasn salayan, bugün de farkllklarmza ramen birliimizi korumamz mümkün klan bu ruh ayakta oldukça, ülkemizi 2023 hedeflerine, 2053 ve 2071 vizyonuna ulamaktan hiç kimse alkoyamayacaktr. Bu düüncelerle Malazgirt Zaferinin yl dönümünde, büyük komutan Sultan Alparslan ve aziz ehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, tüm vatandalarm en kalbi duygularmla selamlyorum.

Ana Sayfaya Git