Diş fırçası 'silah' oldu!

Siverek ilçesinde kayınvalidenin, tartıştığı gelinine fırlattığı diş fırçası "silah" kabul edilerek, sanığa "basit yaralama" suçundan 120 gün hapis cezası verildi.

Haberler 31.05.2019 - 11:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kocas C.çden iddet gördüü iddiasyla savcla ikayette bulunan, tartt kaynvalidesi S.Bnin de di frças frlatp kendisini darbettiini öne sürerek polis merkezine müracaat eden H.çnin bavurusu üzerine soruturma balatld.

BASIT YARALAMA SUçUNDAN DAVA

Cumhuriyet savcs tarafndan yürütülen soruturma kapsamnda hazrlanan iddianamenin Siverek 3. Asliye Ceza Mahkemesinde kabul edilmesiyle zanllar hakknda basit yaralama suçundan 1,5 yla kadar hapis cezas istemiyle dava açld.

YARGILAMA YENDEN YAPILINCA

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanlnn da müdahil olduu davann karar durumasnda, H.çnin ei C.çye de 112 gün hapis karl para cezas verilerek hükmün açklanmas geri brakld.

120 GÜN HAPS CEZASI VERLD

2. Ceza Dairesinde yeniden yaplan yarglamada, kaynvalidenin gelinine frlatt di frçasn Türk Ceza Kanununun 6. maddesine göre silah olarak deerlendiren mahkeme, S.Bye basit yaralama suçundan 120 gün hapis cezas verdi.

KARAR ALEDE AKINLIK YARATTI

Karar deerlendiren S.Bnin avukat Serhat Akçiçek, Cezaya çok ardk ve bir üst mahkemede itiraz ettik. Davann nefsi müdafaa kapsamnda deerlendirilmesi gerekiyor dedi.

HABER MERKEZ

Siverek lçesinde, tartt gelinine frlatt di frças, silah saylan kaynvalideye, yargland davada basit yaralama suçundan 4 ay hapis cezas verildi.

Siverekte oturan H.ç., 2017 yl Haziran aynda kendisine iddet uygulad iddiasyla kocas C.ç.den ikayetçi olarak hakknda savcla suç duyurusunda bulundu. H.ç. ile ikyetinin ardndan durumu örenen kaynvalidesi S.B. arasnda tartma çkt. Tartma srasnda öfkelenen kaynvalide, gelinine elindeki di frçasn frlatt ve iddiaya göre H.ç.yi darp etti. Bunun üzerine H.ç., yeniden adliyeye giderek bu kez kaynvalidesi S.B.den de ikayetçi oldu.

Eini ve kaynvalidesini ikyet ettikten sonra baba evine dönen kadnn suç duyurusu üzerine savclk tarafndan C.ç. ve annesi S.B. hakknda basit yaralama suçundan 1,5 yla kadar hapis cezas istemiyle iddianame hazrland. Siverek 3üncü Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada bir süre önce karar verildi ve H.ç.nin ei C.ç., 112 gün hapis cezasna çarptrlp, kaynvalide S.B.nin ise beraatna karar verdi. Yerel mahkemenin verdii karar, H.ç.nin avukat tarafndan temyiz edildi.

D FIRçASI SLAH SAYILDI

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesine gönderilen dosyay inceleyen üst mahkeme, beraatine karar verilen kaynvalide S.B.nin yeniden yarglanmasna hükmetti. 2nci Ceza Dairesinde bunun üzerine yeniden yaplan yarglamada, kaynvalidenin gelinine frlatt di frças, Türk Ceza Kanununun 6nc maddesine göre silah olarak deerlendirilerek basit yaralama suçundan 120 gün hapis cezasna çarptrlmasna karar verildi. Mahkeme verdii hapis cezasnn 2 bin 240 lira para cezasna çevrilmesini kararlatrp, hükmün açklanmasn geri brakt.

Karar deerlendiren S.Bnin avukat Serhat Akçiçek, Cezaya çok ardk ve bir üst mahkemede itiraz ettik. Davann nefsi müdafaa kapsamnda deerlendirilmesi gerekiyor dedi.

Ana Sayfaya Git