Görüş Bildir

Diş fırçası 'silah' oldu!

Siverek ilçesinde kayınvalidenin, tartıştığı gelinine fırlattığı diş fırçası "silah" kabul edilerek, sanığa "basit yaralama" suçundan 120 gün hapis cezası verildi.

Diş fırçası 'silah' oldu!

Kocası C.Ç'den şiddet gördüğü iddiasıyla savcılığa şikayette bulunan, tartıştığı kayınvalidesi S.B'nin de "diş fırçası" fırlatıp kendisini darbettiğini öne sürerek polis merkezine müracaat eden H.Ç'nin başvurusu üzerine soruşturma başlatıldı.

BASIT YARALAMA SUÇUNDAN DAVA

Cumhuriyet savcısı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamenin Siverek 3. Asliye Ceza Mahkemesinde kabul edilmesiyle zanlılar hakkında "basit yaralama" suçundan 1,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

YARGILAMA YENİDEN YAPILINCA

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının da müdahil olduğu davanın karar duruşmasında, H.Ç'nin eşi C.Ç'ye de 112 gün hapis karşılığı para cezası verilerek hükmün açıklanması geri bırakıldı.

120 GÜN HAPİS CEZASI VERİLDİ

2. Ceza Dairesinde yeniden yapılan yargılamada, kayınvalidenin gelinine fırlattığı "diş fırçası"nı Türk Ceza Kanunu'nun 6. maddesine göre "silah" olarak değerlendiren mahkeme, S.B'ye "basit yaralama" suçundan 120 gün hapis cezası verdi.

KARAR AİLEDE ŞAŞKINLIK YARATTI

Kararı değerlendiren S.B'nin avukatı Serhat Akçiçek, "Cezaya çok şaşırdık ve bir üst mahkemede itiraz ettik. Davanın nefsi müdafaa kapsamında değerlendirilmesi gerekiyor" dedi.

HABER MERKEZİ

Siverek İlçesi’nde, tartıştığı gelinine fırlattığı diş fırçası, 'silah' sayılan kayınvalideye, yargılandığı davada 'basit yaralama' suçundan 4 ay hapis cezası verildi.

Siverek'te oturan H.Ç., 2017 yılı Haziran ayında kendisine şiddet uyguladığı iddiasıyla kocası C.Ç.'den şikayetçi olarak hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. H.Ç. ile şikâyetinin ardından durumu öğrenen kayınvalidesi S.B. arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında öfkelenen kayınvalide, gelinine elindeki diş fırçasını fırlattı ve iddiaya göre H.Ç.'yi darp etti. Bunun üzerine H.Ç., yeniden adliyeye giderek bu kez kayınvalidesi S.B.'den de şikayetçi oldu.

Eşini ve kayınvalidesini şikâyet ettikten sonra baba evine dönen kadının suç duyurusu üzerine savcılık tarafından C.Ç. ve annesi S.B. hakkında 'basit yaralama' suçundan 1,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Siverek 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada bir süre önce karar verildi ve H.Ç.'nin eşi C.Ç., 112 gün hapis cezasına çarptırılıp, kayınvalide S.B.'nin ise beraatına karar verdi. Yerel mahkemenin verdiği karar, H.Ç.'nin avukatı tarafından temyiz edildi.

DİŞ FIRÇASI SİLAH SAYILDI

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi’ne gönderilen dosyayı inceleyen üst mahkeme, beraatine karar verilen kayınvalide S.B.'nin yeniden yargılanmasına hükmetti. 2'nci Ceza Dairesinde bunun üzerine yeniden yapılan yargılamada, kayınvalidenin gelinine fırlattığı diş fırçası, Türk Ceza Kanunu'nun 6'ncı maddesine göre 'silah' olarak değerlendirilerek 'basit yaralama' suçundan 120 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi. Mahkeme verdiği hapis cezasının 2 bin 240 lira para cezasına çevrilmesini kararlaştırıp, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Kararı değerlendiren S.B'nin avukatı Serhat Akçiçek, "Cezaya çok şaşırdık ve bir üst mahkemede itiraz ettik. Davanın nefsi müdafaa kapsamında değerlendirilmesi gerekiyor" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi