Diyanetin ramazan ayı teması; 'İsraf Olmasın'

"Bu sene diyoruz ki 'İsraf Olmasın.' Maalesef bir yanda açlığın, yoksulluğun ve sefaletin pençesinde kıvranan, ekmek, su gibi en temel gıda maddelerinden mahrum milyonlarca insan hayatta kalma mücadelesi verirken, diğer yandan çılgınca bir tüketim ve israfın varlığı maalesef acı bir gerçektir"

Haberler 11.05.2018 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakan Ali Erba, Diyanet leri Bakanlnn 2018 yl Ramazan ay temasnn sraf Olmasn olduunu belirterek, Maalesef bir yanda açln, yoksulluun ve sefaletin pençesinde kvranan; ekmek, su gibi en temel gda maddelerinden mahrum milyonlarca insan hayatta kalma mücadelesi verirken, dier yandan çlgnca bir tüketim ve israfn varl maalesef ac bir gerçektir. dedi.

Ramazan aynn insann kulluunu, yaratl gayesini, ibadetlerini ve davranlarn muhasebe etmesi için büyük bir frsat olduuna iaret eden Erba, Ramazan bir Kuran iklimidir. Bütün hayatmz Kurann ilkeleri ile gözden geçirme frsat sunduu için bizlere Allahn en büyük ihsandr. Ramazan, imsaklar, iftarlar, sadaka ve zekatlar, mukabele ve teravihler ile yer yüzünü adeta bir mabede dönütürmektedir. diye konutu.

RAMAZAN TEMASI SRAF OLMASIN

Ramazan aynn ailelere, toplumsal hayata ve bütün yeryüzüne, bereket ve güzellikler getirdiine dikkati çeken Erba, öyle devam etti: Ülkemiz yllardr muhacir kardelerine ensar oluyor. Ramazanda da ensar olma özelliimizi artrarak devam ettirmeliyiz. Ülkemize snan muhacir kardeimiz bata olmak üzere bu rahmet mevsiminde, yeryüzünde hiç kimse kendisini garip, yalnz ve gurbette hissetmemelidir. Ramazan mevsimini hep beraber birlik ve beraberlik içinde yaamalyz. Kardelii ve bir arada yaama kültürünü zedeleyen her türlü tavr, tutum, söz ve davran bu ramazan vesile bilerek bir daha gelmemek üzere hayatmzdan çkarmalyz. Ayn corafyann, ayn tarihin, ayn medeniyetin mensuplar olarak farkllklarmz zenginlik kabul etmeliyiz.

Ramazan aynda etkinliklerin, bulumalarn bir gösterie ve elenceye dönütürülmemesi gerektiini vurgulayan Erba, Bu güzel zamanlarda dinimiz, ibadetler ya da ramazanla ilgili ilkeler, kurallar ve kavramlar üzerinden yersiz ve gereksiz tartmalarla ramazan manevi iklimine gölge düürülmemesini ve milletimizin zihninin bo yere megul edilmemesini istirham ediyoruz. deerlendirmesinde bulundu.

TOPLUMSAL SORUNLARI KONUMAK

Erba, Diyanet leri Bakanlnn her yl toplumsal sorunlar gündeme alp ramazan aynn temasn belirlediklerini ifade ederek, unlar dile getirdi:

Bu seneki temamz son derece önemli bir konuyu gündeme getirmektedir. Bu sene diyoruz ki sraf Olmasn. Maalesef bir yanda açln, yoksulluun ve sefaletin pençesinde kvranan, ekmek, su gibi en temel gda maddelerinden mahrum milyonlarca insan hayatta kalma mücadelesi verirken, dier yandan çlgnca bir tüketim ve israfn varl maalesef ac bir gerçektir.

Erba, israfn bugün birçok alana sirayet ettiini, insann sorumsuz ve hoyrat tavrndan dolay tabiatn ekolojik tahribe maruz kaldn da anlatt.

Ana Sayfaya Git