Diyarbakır annelerine destek ziyaretleri sürüyor

Dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma umuduyla HDP İl Başkanlığı binası önünde 3 Eylül'de başlattıkları oturma eylemini sürdüren Diyarbakır annelerini, Ankara'dan gelen Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Levent Uslu ziyaret etti.

Haberler 29.11.2019 - 10:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP l Bakanl binas önünde balatt evlat nöbeti sürüyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan ailelerin, partinin il binas önünde 3 Eylülde balattklar oturma eyleminin 87nci gününde de destek ziyaretleri devam etti.

Memur-Sen Genel Bakan Yardmcs ve Bem-Bir-Sen Genel Bakan Levent Uslu, Bem-Bir-Sen Diyarbakr l Bakan Mehmet Zeki Yamur ve Bem-Bir-Sen üyelerinden oluan heyet, Diyarbakrda evlatlar için HDP l Bakanl binas önünde nöbet tutan anneleri ziyaret ederek desteklerini iletti.

Uslu, burada yapt açklamada, çocuklar için oturma eylemi yapan anneleri desteklediklerini belirtti.

Ziyareti, annelerin yanlarnda olduklarn göstermek için gerçekletirdiklerini ifade eden Levent Uslu, 87 gündür HDP il binas önünde eylemini sürdüren annelerin bu hakl direniine destek verdiklerini söyledi.

ALELERE DESTEK

Oturma eylemini sürdüren ailelerle tek tek sohbet eden Uslu, öyle konutu:

Türkiyemizin her yerinde nerede bir sknt, mazlum varsa onlarn yannda zulmün karsnda olarak bugün de Diyarbakra geldik. 2014 ylnda evlat acs çeken annelerimizin yannda olduu gibi bugün de geldik. Evlat nöbeti tutan annelerimizin, babalarmzn yanna geldik. Aclar paylatkça azalr. nallah buradaki ve bugün burada olmayp da evlat acs çeken çok sayda annemiz, ailemiz, kardeleri, aileleri, babalar evlatlarna kavuur, artk bu sorun biter. Türkiye Cumhuriyeti devletimiz, silahl kuvvetlerimiz, askerlerimiz, Mehmetçiklerimiz, bu terörü bitirmek için son yllarda en kuvvetli bir ekilde, en sabrl bir ekilde takibini sürdürmekte ve her gün bu PKK terör örgütünün terör balarn, YPG terör örgütünün, FETÖnün bu gençliimize, milletimize yapt verdii zarar bitirmek için mücadele ediyor.

Ailelerin kendisine, çocuklarnn kültürel ve sportif faaliyetler ad altnda kandrlarak daa kaçrldn aktardn belirten Levent Uslu, Bunun için ailelerin önlem almas gerekiyor. Sadece Diyarbakr deil, Gaziantepten, Mardinden, stanbuldan annelerimiz ve babalarmz var. Bütün velilere sesleniyorum; çocuklarmzn nereye gittiklerini, nereye kaydolduklarn, hangi ad altnda olursa olsun dikkat etmelerini istiyorum. Buradaki analarn, babalarn bir an önce evlat acs bitsin, ayrlk bitsin, çocuklarna kavusun. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git