Diyarbakır buluşması

Vali Hüseyin Aksoy, Valiliğin, Dicle Üniversitesi ile 2-5 Kasım tarihleri arasında düzenleyecekleri, 'Uluslararası Diyarbakır Sempozyumu' için basın mensupları ile bir araya geldi. Tarihi İç Kale'de gerçekleştirilen toplantıda, Vali Aksoy, hem sempozyum, hem de Diyarbakır ile ilgili güncel konularda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Haberler 02.11.2016 - 08:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR SEMPOZYUMU

Bugün sempozyumunun açl programn gerçekletireceklerini, ayn günün akamnda gala yemei olacan söyleyen Vali Aksoy, Temel amacmz, Diyarbakrn tarihi yönlerini, doal güzellerini ve deerlerini Türkiye ve dünyayla paylamaktr. Dicle Üniversitemiz ile ibirlii içerisinde bu program gerçekletirme karar aldk. u ana kadar yaplan bavurular çerçevesinde üniversitemizle ibirlii içerisinde gerçekletireceimiz sempozyumumuza 400 akademisyen katlacak, 281 bildiri sunulacak, yurtdnda 18 katlmc var, 8 ayr salonda 27 konu bal altnda Diyarbakr tartlacak. 2-5 Kasm tarihlerinde Diyarbakrn bütün yönleriyle tartlaca bir sempozyumu burada gerçekletiriyor olmaktan büyük bir memnuniyet duyacaz. Özellikle Diyarbakrl olup, Diyarbakrn dnda yaayan gerek siyasette, ekonomide, sanatta, sporda birçok alandaki hemerilerimizi de Diyarbakra davet ettik dedi.

YURT DIINDAN GELENLER

Yurt dndan 18 katlmcnn sempozyumda yer alacan aktaran Aksoy, unlar kaydetti: 8 ayr salonda 27 konu balnda Diyarbakr tartlacak. Böyle bir sempozyumu gerçekletirmekten memnun olacaz. Özellikle Diyarbakrl olup Diyarbakr dnda yaayan siyasette, ekonomide, sanatta, sporda ve birçok alanda hemehrilerimizi Diyarbakra davet ettik. Sempozyumu Diyarbakr için kentin hak ettii deerleri alabilmesi adna önemli buluyoruz.

Ana Sayfaya Git