Diyarbakır evde kalsan

Diyarbakır'da, etkili olan sağanak yağışa rağmen koronavirüs salgını nedeniyle yapılan 'evde kal' çağrılarına uymayıp, dışarı çıkanlar oldu.

Haberler 28.03.2020 - 11:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dünyay etkisi altna alan koronavirüs salgnna kar ülke genelinde yaplan evde kal çarlarna Diyarbakrl vatandalar uymad. ki gündür etkisini gösteren saanak yaa ramen özellikle Sur ilçesinde bulunan Gazi Caddesi vatandalarn aknna urad. Vatandalarn bazlar maske takarken, bazlar ise sosyal mesafe kuralna uymad. Vatandalar ellerinde emsiyle yürürken, el arabasyla tamaclk yapan çocuklar da vücutlarna geçirdikleri naylonlarla yamurdan korunmaya çalt.

HALKIMIZIN DUYARLI OLMASI LAZIM

Pazarlama sektöründe olduunu ve mecburen dar çktn belirten Vahap Demir, Biz arkadalarmzla sosyal mesafeyi koruyoruz. Tüm halkmzdan da bu duyarll bekliyoruz. Biz özel sektördeyiz, çalyoruz, mecburuz. Ben aryorum. Hiç alakasz insanlar bakyorsunuz darda yamura ramen çocuunun elini tutmu gezmeye çkm. Sanki hiçbir ey yokmu gibi. Halbuki, gerçekten çok önemli bir ey. Her akam 1516 kiiye çkt artk ölüm oran. Bu daha da fazlalaabilir. Halkmzn buna kar duyarl olmamz lazm dedi.

MECBUREN çALIIYORUZ

Özel sektörde çalt için evde kalamadn ifade eden Mehmet Ali çaltran ise Malum salgndan dolay biz de mecburen özel sektörde olduumuzdan dolay çalmak zorundayz. çalmadmz müddetçe eve ekmek götüremeyeceiz. çocuklarmza, ailemize bakamayacaz. Bir nevi mecburiyetten çalyoruz. Yani gönül isterdi ki zoraki olmasn. Devletimizin buna bir el atmas, bir çözüm bulmas gerektiini düünenlerdenim. Darda olanlara akl erdiremiyorum. Biz mecburi olmamza ramen çalyoruz ama hiçbir mecburiyeti olmayan insanlarn bu ekilde çkp dolamalar hem bizim için sknt hem de onlar için daha büyük sknt diye konutu.

Ana Sayfaya Git