Diyarbakır tek yürek oldu

Onbinlerce kişisokağa dökülüp terörü lanetledi, milli birlik vurgusu yaparak, "Zalimler için yaşasın cehennem" dedi.

Haberler 19.12.2016 - 09:41 Son Güncelleme : 19.12.2016 - 09:44

Türkiyenin dört bir tarafnda olduu gibi Güneydouda özelliklen de Diyarbakrda binlerce kii, Beikta ve Kayserideki bombal saldrlar lanetlemek üzere, meydanlara çkt. 7den 70ine ellerinde ay-yldzl bayraklarla sokaa dökülen vatandalar Diyarbakrda, Memir-Sen l Temsilciliinin öncülüünde bir araya geldi. Diyarbakrda son yllarn en büyük protesto gösterisinde yüzlerce metrelik ay-yldzl bayrak açarak yürüyenler ehitler ölmez vatan bölünmez, Bayraa uzanan eller krlsn , Vatan sana canm feda ve Zalimler için yaasn cehennem sloganlar att.

TARH BR BULUMA

stanbul Beiktata 10 Aralk cumartesi günü maç sonras çevik Kuvvet polislerine ve Kayseride 17 Aralk cumartesi sabah Komando Tugayndan çar iznine çkan askerlere yönelik bombal terör saldrlar tüm yurtta olduu gibi Diyarbakrda da dün büyük bir gösteriyle protesto edildi.

7DEN 70E HERKES

Memur-Sen Diyarbakr Temsilcilii ile Anadolu Güvenlik Korucular ve ehit Aileleri Konfederasyonu öncülüünde merkez Yeniehir ilçesindeki ehitler Ant önünde 7den 70e binlerce kii topland. Gösteri için gelenler, youn güvenlik önlemi alan polis tarafndan üst aramasndan geçirildikten sonra alana girebildi. Ak Parti Diyarbakr milletvekilleri Galip Ensariolu ve Ebubekir Baln yan sra, çok sayda sivil toplum kuruluunun temsilcisinin de katld gösteri için ehitler Antnda ksa sürede ellerinde Türk bayraklaryla binlerce kii topland.

ALçAKLIKTA SINIR TANIMAYANLAR

Burada sivil toplum örgütleri adna basn açklamas yapan Memur-Sen Diyarbakr l Bakan Yunus Memi, ülkemizin, insanlktan nasiplenmemi melun terör örgütleri tarafndan dize getirilmeyecek kadar büyük olduunu söyledi. Milletin, hainlerin oyununa gelmeyecek kadar feraset ve dirayet sahibi olduunu belirten Yunus Memi, Alçaklkta snr tanmalar, beyinlerini uyuturarak canl bomba haline getirdikleri zavalllar, asker, polis, sivil, yal, çocuk ayrm yapmadan insanlarmzn arasna sürmekte ve onlarca mazlumun canna kymaktadrlar dedi.

BREY ELDE EDEMEYECEKLER

Diyarbakrn Balar ilçesinde, stanbulda ve Kayseride gerçekletirilen terör saldrlarnda güvenlik güçlerinin ve sivillerin yaamn yitirdiini anmsatan Memi, PKKnn bu saldrlarla bir ey elde edemeyeceini vurgulad.

Memi, Türkiye, dünyann görmedii, görmezden geldii Halepte insanl kurtarmaya çalrken, insanln ortaya koyarken birileri içeride taeron uzantlar vastasyla birlik ve beraberliini zaafa uratmak istiyor. Bunun farkndayz. 15 Temmuz gecesi vatan sevgisini en üst seviyede gösteren milletimizin bu bilincini zaafa uratmak, toplumsal krlganlk meydana getirmek hedefiyle yaplan bu insanlk d saldrlar, yine milletimiz büyük bir kararllk ve basiretle bertaraf edecektir. ifadelerini kulland.

15 TEMMUZDA GÖSTERLEN DURU

15 Temmuz gecesi yaananlara sessiz kalanlarn kendi demokrasileri ile çelien iki yüzlü tavrlarnn kabul edilemez olduuna iaret eden Memi, unlar kaydetti:

Tüm bu saldrlar halkmza yöneliktir. 15 Temmuzda tanklara kar duran milletimiz, teröre kar da ayn tavr gösterecektir. Bizler Selahattin Eyyubi ve Fatih Sultan Mehmetin torunlar olarak haçl zihniyetini tayan Batl güçlerin 21. yüzylda masada oluturduu bölgemizle ilgili projeleri beraber bozacaz. imdiye kadar olduu gibi bundan sonra da kararllmz ve ortaya koyacamz milli duru, teröre vereceimiz en anlaml ve en etkili karlk olacaktr.

Türkiyede kardelik ile birlik ve beraberliin kazanacana dikkati çeken Memi, bütün terör örgütlerini ve onlarn kalleçe saldrlarn bir kere daha lanetlediklerini aktard. Memi, terör saldrlarnda hayatn kaybeden tüm ehitlere Allahtan rahmet, yarallara acil ifa, yaknlarna ve millete de basal dilediklerini sözlerine ekledi.

BNLERCE K YÜRÜDÜ

Memiin açklamalarnn ardndan alanda bulunan binlerce kii, Türkçe ve Kürtçe ilahiler eliinde yürüyüe geçti. Diyarbakrn en merkezi yeri olan Yeniehir lçesi Gevran Caddesinde, yüzlerce metrelik bayrak açp ellerine de bayraklar alarak yürüyen vatandalar, sk sk Kahrolsun PKK, ibirlikçi ABD, ehitler ölmez vatan bölünmez, Polise uzanan eller krlsn, Askere uzanan eller krlsn sloganlar att.

Gevran Caddesinden sonra Ekinciler Caddesini takip eden binlerce kii Diyarbakr Valilii önüne geldi. Burada ehitler için bir dakikalk sayg duruunda bulunuldu, ardndan Fatiha suresi okudu. Diyarbakrda son yllarn en büyük gösterisi olan terörü protesto yürüyüü, stiklal Marnn okunmasyla sona erdi.

MTNGE KATILAN VATANDALAR

Souk havaya ramen toplanan 7den 70e her yatan vatanda yer alrken, vatandalardan Veysi Dönmezdil, terörle mücadelede devletin yannda olduklarn söyledi. Terörü, PKKy lanetliyorum. Bu ülke bizimdir. Baka gidecek yerimiz yoktur. diyen Dönmezdil, terör saldrlarndan duyduklar üzüntüyü dile getirdi. Veysi Dönmezdil, Irak ve Suriyeden gelenleri Türkiye misafir etti. Bize bir ey olursa bizi misafir edecek hiçbir ülke yok. Biz ölürsek de buradayz, kalrsak da buradayz. Bir ehidimiz olduu zaman o gün yemek yiyemiyorum. Kahrolsun PKK. dedi.

BU ÜLKEY KMSE ELE GEçREMEZ

Mehmet Fuat Ekinci ise terörü lanetlemek için yürüyüe katldn belirtti. Eskiden 7den 70e derlerdi. Biz deitiriyor ve 7 aylktan 77 yana kadar kim varsa herkesi burada istiyoruz. çünkü biz bu ii durdurabiliriz. Biz Kürt halk olarak Türk kardelerimizle burada sonuna kadar var olacaz. 3-5 zibidi ülkemizi ele geçiremeyecek. ifadelerini kulland.

KÜRT TÜRK HEPMZ KARDEZ

Veysel Baran da Kayserideki terör saldrsna tepki gösterdi. Terör saldrlarndan rahatszlk duyduklarn anlatan Baran, Kürt-Türk hepimiz kardeiz. Hep beraber, göüs göüse bir olmak için buradayz. Tepkimizi göstermeye geldik. Bütün samimiyetimizle bu yürüyüe katldk. diye konutu.

Buket Demir de teröre tepki mitingleri ve yürüyüleri yaplmasndan mutluluk duyduunu dile getirdi. Bu yürüyü ve mitinglerin yaplmasn beklediini ifade eden Demir, teröre duyduklar öfkeyi aça vurmak için geldiklerini belirtti. Buket Demir, teröre kar ylmayacaklarna iaret ederek, Bundan sonra hiçbir terör örgütü bu ülkeyi bölemez. eklinde konutu.

GÜNEYDOU LLERNDEK ETKNLK

Buarada, Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerindeki illerde, ellerinde ay-yldzl bayraklaryla meydanlara akn eden binlerce vatanda, dondurucu soua aldr etmeden gerçekletirdikleri yürüyülerle terörü lanetledi.

Terör saldrlarndan en çok zarar gören Hakkarinin Yüksekova ve çukurca, rnakn Cizre ilçeleri bata olmak üzere birçok yerde düzenlenen yürüyülere katlan vatandalar, attklar sloganlarla terör örgütü PKKya tepkilerini yüksek sesle haykrd. Yürüyülerin yan sra bölge illerinin tamamnda basn açklamas yapan kurum, dernek, sivil toplum kurulular da güvenlik güçleri ve sivillerin hedef alnd terör saldrlarn knad.

EHTLER çN MEVLT OKUTULDU

Kayserideki terör saldrsnda ehit olan askerler için Bitlisin Hizan ilçesinde mevlit okutuldu. Siirtte ise Kayseri ve stanbuldaki terör saldrlarnda ehitler, irvandaki maden faciasnda hayatn kaybeden içiler ve Halepte yaamn yitiren Suriyeliler için mevlit okutuldu. Mu, Malatya ve Batmann da aralarnda bulunduu birçok ilde ise sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, yaptklar açklamalarla terörü lanetledi.

Ana Sayfaya Git