Diyarbakır'da 15 Temmuz etkinlikleri

15 Temmuz hain darbe girişimin halk tarafından bastırılarak, demokrasi zaferi olarak ilan edilen günün yıl dönümü nedeniyle Diyarbakır'da bir dizi etkinlikler organize edilecek.

Haberler 13.07.2018 - 12:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr valilii, Belediye ve Sivil Toplum kurulularnn kendi bünyelerinde gerçekletirecekleri faaliyetlerde, demokrasiye vurgu yaplaca ifade edildi.

ANMA ETKNLKLER

Diyarbakr Valilii, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamnda, Cumartesi günü ehit Aileleri ve Gaziler onuruna akam yemei verecek, pazar günü de 15 Temmuz geceyi ehit olan Polis memuru Halil Gülserin Dicle ilçesi Pekmezciler köyündeki kabri, ehit Askeri çobann Ergani ilçe merkezindeki kabri ziyaret edilerek, anma yaplacak.

Ayn gün, Tarihi Ulu Camide ehitler için mevlit okutulacak, Hatm-i erif duas edilecek, öle namaz sonrasnda ise yemek ikramnda bulunacam.

Akam da, 15 Temmuz enitler parknda anma töreni düzenledikten sonra, 15 Temmuz Pazartesi günü saat 00.13te ise tüm camilerde sela okutulacak.

TOPLU TAIMA ÜCRETSZ

Diyarbakrda, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde toplu ulam araçlar ücretsiz hizmet verecek.

Büyükehir Belediyesi tarafndan konuyla ilgili sosyal medya hesab üzerinden duyuru yapld. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde vatandalarn anma etkinliklerine rahatlkla katlabilmesi için toplu tama araçlar sabaha kadar ücretsiz hizmet verecektir. ifadesine yer verildi.

Ana Sayfaya Git